Bayacomputer
(be)

Vintage synths, razende drums en een stevige baslijn: het Doornikse trio Bayacomputer zet binnenkort met tomeloze energie onze concertzaal op stelten!

De bloeiende muziekscene in Luik (denk maar aan Cocaine Piss en It It Anita) is ons vrij bekend, maar ook dichter bij huis, net over de taalgrens, rammelt er heel wat op muzikaal vlak. Een bende fanatieke muziekliefhebbers met een stevig DIY-gehalte en met wortels in de uitmuntende Doornikse concertlocatie Le Water Moulin, speelt er verschillende huizen plat. Bayacomputer is er zo eentje.

Nervous, de drummer van de ijzersterke Waalse band Mountain Bike en T.Raznor (synths/vocals), toetsenist bij het Doornikse Unik Ubik en Spagguetta Orghasmmond, staan aan de basis van Bayacomputer. Al snel groeit de band met bassist Au Tys uit tot een energiek trio en neemt Steph O’maltine de drumstokken van Nervous over.

Kwaliteit en sfeer zijn met deze achtergrond verzekerd. Bayacomputer haalt een veelvoud aan genres en stijlen vakkundig door de mangel: we horen een mengelmoes van synthpop, coldwave en postpunk die live overgoten wordt door liters dansbare garagerock en snedige punk. Gooi daar nog eens vocals zonder taalkundige barrières bovenop en je krijgt een vernieuwend amalgaam van klanken dat de luisteraar brandende voetzolen bezorgt.

Bayacomputer bracht begin dit jaar de debuutplaat dISCOGLASS uit op het fijne onafhankelijke label Rockerill Records. Een aanrader!

In het zuiden van België broeit er heel wat op muzikaal vlak en dat bereikt jammer genoeg zelden het Vlaamse concertpubliek. Het Clubcircuit lanceerde het gloednieuwe project Tournée Générale om uitwisseling tussen Vlaamse en Waalse clubs en bands aan te moedigen. In het kader van Tournée Générale nodigt 4AD heel graag het knotsgekke Bayacomputer uit.