Daddy Long Legs
(us)

Deltablues à la Daddy Long Legs is no-nonsense, vurig en rauw. Drie New Yorkers zorgen voor een overdonderende totaalsound die ramt van de IJzer tot aan de Mississippi.

Daddy Long Legs staat aan de voorhoede van de hedendaagse roots- en bluesrevolutie. Daddy zelve gromt, blaft en jankt zich als een hond met rabiës doorheen hun shows. Raggend op zijn gitaar, terwijl hij een half in zijn mond gepropte harmonica bespeelt en ondertussen waanzinnige lyrics uitschreeuwt, zorgt Daddy Long Legs voor een van de spannendste bluesshows in tijden. Dit terwijl partners-in-crime gitarist Marut Akturk, zijn gitaar ruw maar welwillend laat meescheuren en drummer Josh Styles, gewapend met een lepel en een sambabal zijn drumtoestel zowat doormidden slaat.

Na hun energierijke debuut Evil Eye On You kwam in 2014 Blood From A Stone uit, met betere songs en een uitgekiender productie, maar nog steeds met bloedend hete rootsblues. Een imponerende wall of sound van krachtige fuzzy bluesrock: alsof de vroege Rolling Stones, Robert Johnson’s duivel en Jack White-bluesbranie, na een onkuise huwelijksnacht, een driekoppig monster onder de noemer Daddy Long Legs gebaard hebben. Kortom: spread the gospel!

Meer plaatwerk verscheen, zoals hun noemenswaardige livealbum Daddy Long Legs Rides Tonight (Norton Records), maar het is vooral dankzij hun stomende concerten dat het trio het verschil maakt. Zien en horen is geloven!

Met een langverwacht nieuw album (Yep Rock Records), dat begin 2019 het licht zal zien, komen de heren welgemutst naar Diksmuide afgezakt. Hun passage drie jaar terug was danig memorabel, dat ze dit nog eens loepzuiver mogen overdoen!