De Klap
(be)

Vertelconcert van Miguel Bouttry en Myrrdin De Cauter

Westhoekchroniquer Miguel Bouttry en flamencovirtuoos Myrrdin De Cauter brengen een literair muzikale avond over onvoorwaardelijke liefde, oorlog en trauma met het vertelconcert De Klap.

‘Ik zie je graag…’, fluisterde ze hem toe.

Hij rechtte zijn rug, gaf haar een lange kus op haar voorhoofd en snoof haar geur diep op. Alsof hij op die manier een stukje van haar wou meenemen naar het front. 

Hij zette twee stappen achteruit en draaide zich dan om. Weg van haar.

Vanuit zijn geliefkoosde biotoop, schreef meesterverteller en fervent 4AD-bezoeker Miguel Bouttry een tijdloos liefdesverhaal, over een jonge man die zijn geliefde moet achterlaten om naar een oorlog te trekken. Met zijn debuutnovelle De Klap schuwt Rent-A-Guide Miguel, ondertussen gepokt en gemazeld in de vertelkunst en geliefd mediafiguur, de grote thema’s niet, en ambieert hij niet minder dan hoogspanning op uw gemoed.

Virtuoos gitarist Myrrdin De Cauter componeerde de beklijvende soundtrack voor dit vertelconcert, in een uniek samenspel met Bouttry’s woorden. De Cauter is niet minder dan een fenomeen in het hedendaagse muzieklandschap. Hij leerde de kneepjes van het flamencovak bij grootmeesters Manolo Sanlucar, Gerardo Núñez en Rafaël Riqueni en ondertussen staat hij op speeddial als Gabriel Rios, Jef Neve of Karim Baggili een flamencogitarist kunnen bezigen. Bij De Cauter versmelten technische virtuositeit en lyrische dramatiek tot één subliem symbiotisch geheel.

U weze gewaarschuwd: Miguel Bouttry schreef een boek, en hij deed dat goed

  • bekijk video

    Focus/WTV: Miguel Bouttry stelt nieuw boek De Klap voor