Die Rakete
(be)

Aangedreven door heavy synths en spaced out gitaren, doorkruist Die Rakete een grenzeloos muzikaal universum. Maak je klaar voor een afro psychedelische trip door tijd en ruimte!

De bandnaam doet het reeds vermoeden: Die Rakete verkent voortdurend uitdijende horizonten en kleurt graag buiten de lijntjes. Muzikanten Peter Vanslambrouck (gitaar, zang, elektronische effecten) en Hans Vandemaele (synths, orgel, elektronische effecten) ontmoetten elkaar in Oostende en begeven zich sindsdien in een ander universum.

Het duo produceert exotische kraut en pyschedelica met oosterse, Afrikaanse en Latin invloeden, maar we horen ook elektropunk en boogie.  Die Rakete “goes where no man has gone before”, dixit Hans himself. De sound van Die Rakete weerspiegelt onze kosmos als een groot, grenzeloos geheel.

Het eigentijdse gebruik van de Moog synths, Farfisa orgels/synths, de voice encoder, een tape delay-apparaat en een sequencer zorgen voor een unieke, spaced out sound met een knipoog naar de sixties, seventies en eighties.

Die Rakete is zowel een lust voor het oor, als voor het oog: Hans Vandemaele zorgt onder het pseudoniem Jos Tacovich voor de finishing touch met 3D-animaties die tijdens het concert geprojecteerd worden. Die Rakete wordt ter gelegenheid van Stad Onderstroom gelanceerd op maandag 9 juli in 4AD: spetterend vuurwerk gegarandeerd!