Dans Dans
(be)

Met Dans Dans brengen we opnieuw wereldklasse van eigen bodem naar ons podium. Dit optreden staat volledig in het teken van de heruitgave van hun fel gesmaakte debuutalbum, waarmee we hen reeds in 2011 met open armen mochten ontvangen in 4AD.

In 2012 bracht Dans Dans – destijds nog een verborgen parel in de Belgische undergroundscene – in eigen beheer haar titelloze debuut uit. De plaat leverde tonnen positieve recensies op in zowel binnen- als buitenland: onder meer De Morgen, De Volkskrant, De Standaard, Enola, Oor en Rifraf strooiden gul met sterren en lovende woorden. De plaat groeide uit tot een gegeerd collector’s item onder vinylverzamelaars en wordt – op aandringen van de fans – dit najaar opnieuw uitgebracht.

Bestaande uit drie rasmuzikanten: BertFlying HorsemanDockx, FredLyennJacques en StevenDez MonaCassiers, is kwaliteit verzekerd. Dans Dans waarborgt een eigenzinnige mix van garagejazz, psychedelische blues, drony improvisaties, extatische noir soundtracks en aanstekelijk experiment. Naast eigen nummers, maakt dit trio zich op verrassende wijze klassiekers eigen, wat resulteert in een eclectisch repertoire dat zich uitstrekt van Sun Ra en Ornette Coleman tot Tom Waits en Ennio Morricone. Dans Dans speelt intense uitgesponnen donkere composities waar het heerlijk vertoeven is.

Nog niet overtuigd? Dans Dans werd in 2014 door Humo uitgeroepen als een van de beste livegroepen van België en schopte het tot de eindejaarslijstjes van Knack en Duyster.