Daniel Romano

za 11.11.2017

deuren open: 20:00 uur / Eerste band begint om 20:30 / 9 € Korting / 11 € VVK / 13 € Kassa / Staand

concert @ 4AD

Daniel Romano
(ca)

Daniel Romano verandert zo vaak van stijl dat zelfs Jani Kazaltzis niet meer zou kunnen volgen, maar zijn muziek is rechtlijniger dan zijn imago. De veelzijdige Canadese artiest veroorzaakte met zijn ouderwetse Nashvillecountry een kleine countryhype in zijn thuisland die nu overwaait naar onze regionen!

Na zijn carrière bij de Canadese indiefolkband Attack in Black, kwam Romano in 2009 met heel wat anders op de proppen. Eerst als rasechte folkie, nadien solo als countryartiest. We durven hem amper een countrysensatie te noemen, want hij bedacht zelf het genre ‘Mosey’ – eveneens de titel van zijn vorige plaat – uit vrees dat hij gecategoriseerd zou worden bij het popgejengel dat vandaag gelabeld wordt als country. Hank Williams, Gram Parsons, Willie Nelson en Johnny Cash zijn voor hem grote voorbeelden, maar de invloed die op zijn nieuwe plaat ‘Modern Pressure’ het meest te horen is, is die van eighties Bob Dylan. Romano is een meester in het schrijven van songteksten en blijft steeds zijn eerlijke zelve. Met de unieke mix van retrogetinte rock’n’roll, country en een vleugje psychedelica creëert hij zijn eigen signature sound die zowel thuishoort in 2017 als in 1965. En dat maakt indruk: Romano werd reeds meerdere keren genomineerd voor de Polaris Music Prize en Juno Awards.

Producer, grafisch ontwerper, leerbewerker en poëet: Romano is van vele markten thuis. Met zijn zevende soloalbum onder de arm verwelkomen we hem heel graag op ons groene podium. Een kleine anekdote: door zijn vliegangst komt Romano met de boot tot in Diksmuide; Ay Ay Sailor, we kijken uit naar je komst!