Falling Man

vr 06.10.2017

deuren open: 20:00 uur / Eerste band begint om 20:30 / 6 € Korting / 8 € VVK / 10 € Kassa / Staand

concert @ 4AD

Falling Man
(be)

Vierwerf hoera, want ’s lands meest tegendraadse kwartet mag voor de vierde keer het 4AD podium doen daveren! Op hun nieuwe plaat Ghost gaan gitaren en illusies aan scherven, hakken riffs en noise erin als het verlies waarover gezongen wordt en verzachten de melodieën en de beats de pijn.

Het Gentse Falling Man knaagt aan de tenen van het goed fatsoen. Falling Man briest, hoest en snijdt flarden waanzin uit de lucht en buitelt daarbij vervaarlijk rond in een storm van gekartelde gitaren, afgemeten drums en dreigend gegrom. The Fall en The Blues Explosion springen van de hoogste verdieping en ontmoeten in hun val Slint en Unwound.

Onder het motto “Forever is a lie”, werd het nieuwe Falling Man uit de grond gestampt. Zanger Sam Louwyck vertrok met een overvolle agenda vol acteerwerk en Sander Van den Broecke maakte met veel goesting zijn intrede. De nieuwe plaat Ghost werd, net als hun debuut, geproducet door Wouter Vlaeminck (Tomàn, The Guru Guru, Kapitan Korsakov…). Falling Man klinkt nog steeds nerveus gejaagd en broeierig tegendraads en de mannen  zijn niet vies van een flinke scheut krautrock.

Als kind aan huis – de opnames van de enthousiast onthaalde ep The Hordes of the Battered (2012), vonden plaats in onze eigenste zaal – koos Falling Man opnieuw voor 4AD om de nieuwe plaat Ghost voor de allereerste keer voor te stellen. En dat we content zijn!