Madensuyu

za 03.03.2018

deuren open: 20:00 uur / Eerste band begint om 20:30 / 13 € Korting / 15 € VVK / 17 € Kassa / Staand

concert @ 4AD

Madensuyu
(be)

Rauwe emoties, integriteit en een compromisloze houding vieren bij Madensuyu de bovenhand. De eerlijkheid en de gedrevenheid spatten ook live van het podium af, tezamen met een hoop bloed, zweet en tranen, want voor minder gaan ze niet.

Het Gentse duo timmert al bijna twee decennia compromisloos aan een eigenzinnige loopbaan die voor het grote publiek begon in 2004, met het wegkapen van de derde plaats op Humo’s Rock Rally. Ondertussen breiden ze op eigen tempo een indrukwekkend oeuvre aan elkaar: van de mokerslag van een debuutalbum A Field Between (2006, eigen beheer) tot het zo nodig nog straffere D is Done (2008, eigen beheer) en Stabat Mater (2013, eigen beheer). Onlangs verzorgden ze bovendien de soundtrack voor de documentaire Rabot (voorgesteld op Film Fest Gent 2017).

De sound van Madensuyu evolueerde van hevige noiserock met luid drumgeroffel en staccato gitaren, tot rockmuziek waarin melodie en rust meer ruimte krijgen en het spanningsveld van oorverdovende stilte meesterlijk bespeeld wordt. PJ Vervondel en Ylode De Gezelle creëren een geheel eigen muzikaal alfabet, weliswaar met flarden Sonic Youth, Mogwai, Shellac of Radiohead in zijn meest experimentele bui, maar is nergens definitief op vast te pinnen.

We kijken reikhalzend uit naar de nieuwe lp Current (februari 2018, UNDAY records), waarop Ylode zijn gitaar inruilt voor toetsen. Ongetwijfeld is deze plaat opnieuw van een intensiteit die je bij je nekvel grijpt. We zijn alvast benieuwd welk handgemaakt, fysiek element Madensuyu dit keer aan het album toevoegt.

Madensuyu moet zowat de meest energieke en originele band zijn die ons landje rijk is, waardoor we hen met tonnen enthousiasme voor de zesde maal een plaats op ons podium aanbieden!