The BellRays

vr 27.10.2017

deuren open: 20:00 uur / Eerste band begint om 20:30 / 8 € Korting / 10 € VVK / 12 € Kassa / Staand

concert @ 4AD

The BellRays
(us)

Stevige garagerock met ijzersterke riffs, een flinke teug punk en een souldiva als frontvrouw; ziehier het knetterende recept van The BellRays!

The BellRays zagen 27 jaar geleden het levenslicht in Californië als duo. Toen nog met een focus op vintage r&b, vandaag uitgegroeid tot een kwartet met een rauwe punkattitude. Frontvrouw en podiumbeest Lisa Kekaula heeft een stem als een klok en die klinkt ook door in onder meer “Good Luck” van Basement Jaxx.

Het viertal laat zich niet zomaar in een muzikaal vakje proppen: ze brengen een vette mengelmoes van garagerock, punk, soul, blues en r&b en stampten het begrip “rock-’n-soul” uit de grond. Vergelijk het met Tina Turner op bezoek bij The Stooges of Aretha Franklin meets MC5!

The BellRays kozen voor al hun albums met volle overtuiging voor onafhankelijke labels en lappen hun laars aan ellenlange biografieën met de uitdrukking: “Biography schmiography!”. Iedereen mag zelf zijn mening vormen over hun muziek in plaats van te zoeken naar recensies of zich te baseren op statistieken en gewonnen awards. Google jezelf alvast een weg naar luistermateriaal, maar The BellRays is natuurlijk vooral een band om live te gaan zien. En dat treft: op 27 oktober staan ze op ons podium!