The Blind Shake

vr 12.05.2017

deuren open: 20:00 uur / Eerste band begint om 20:30 / 7 € Korting / 9 € VVK / 11 € Kassa / Staand

concert @ 4AD

The Blind Shake
(us)

Hondsbrutale, oorverdovende en spaced out surfpunk, ziehier het testosterongedreven buitenaards recept van The Blind Shake. Wapen u alvast tegen rondspetterend zweet, een woedende zanger, catchy rechttoe-rechtaan songs met onmetelijk veel power en een drummer die volgens SF Weekly een Olympische medaille verdient.

Sinds 2007 laten frontmannen en broers Mike en Jim Blaha samen met boezemvriend Dave Roper onder de noemer ‘The Blind Shake’, vanuit Minneapolis tomeloze energie op u los. Ze brengen vettige lo-fi garage/punk/noise overgoten door een grote portie reverb op een tempo waartegen u zich op heden niet meer buiten de bebouwde kom mag voortbewegen.

Koppig en eigenzinnig is ook hun instrumentenkeuze, met gitaar, baritongitaar en drums. En dat werkt: de bariton van Mike is flexibeler dan een bas en genereert een dreigende ondertoon die doorklinkt in de muziek.

The Blind Shake trad reeds op in heel wat Noord-Amerikaanse bars en kelders, bracht zes platen uit en werkte samen met psychedelische noise legende Michael Yonkers. De muziek is voer voor fans van Oblivians (in 2009 in 4AD), Ty Segall (in 2010 in 4AD), Jay Reatard, The Sonics, OBN III’s en Thee Oh Sees (een anekdote: opper Oh See John Dwyer bracht hun plaat ‘Key to a False Door’ (2013) op zijn eigen label uit).

Hou u vast, want The Blind Shake zal als een rammelige windhoos voorbijrazen in Diksmuide, die alles verpulvert op zijn pad, de toeschouwer opzuigt in zijn eindeloze energie en ten slotte een smerig spoor van vernieling achterlaat.