The Como Mamas

vr 03.11.2017

deuren open: 20:00 uur / Eerste band begint om 20:30 / 9 € Korting / 11 € VVK / 13 € Kassa / Staand

concert @ 4AD

The Como Mamas
(us)

Als The Como Mamas hun keel openzetten, wordt iedereen met verstomming geslagen. Ze hebben het zeldzame talent om gospel te brengen zoals die bedoeld is: waarachtig, loepzuiver en direct. Verwacht je aan gospel uit de eredivisie, die je heupen niet onberoerd zal laten.

Ze zijn gezegend met een ontzettend grote longinhoud en hun stem galmt uren door. Deze stevige vrouwen zijn gospel met de paplepel ingegoten in Como (Mississippi), een dorpje op zo’n 80 kilometer van Memphis, waar het legendarische blues en r&b-radiostation WDIA in dezelfde periode grootheden B.B. King en Rufus Thomas grootbracht. Tijdens hun wekelijkse zondagse zangsessies in de lokale kerk, ontwikkelden deze dames van kindsbeen af hun moeilijk te evenaren zangtalent.

Hoewel gospel steeds meer zijn weg lijkt te vinden in de commerciëlere rangen van de popmuziek (Hozier, Rag‘n’Bone Man…), verkiezen wij de authenticiteit waarmee deze kerkmadammen een gevoel van eenheid en pure energie representeren. Hun warme keelgeluid en hemelse melodieën doen je al je zorgen vergeten.

De krachtige, ruwe stem van Esther Mae Wilbourn, de energieke spirituele vocalen van haar nicht Della Daniels en de diepe rustgevende stem van haar zus Angela Taylor, vormen de perfecte vehikels voor de rauwe a cappella gospel die ze sinds 2013 brengen. Voor de opnames van hun nieuwste plaat ‘Move Upstairs’ (Daptone Records) nodigden ze The Glorifiers Band uit, die het geloof en de vreugde in de muziek van The Como Mamas nog meer versterkt. Op 3 november staan ze dan ook mét band op ons podium! Amen!