Tiny Legs Tim

vr 29.03.2019

| ► deuren open: 20:00 uur / begint om | ► 9 € Korting / 11 € VVK / 13 € Kassa / 2.60 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Tiny Legs Tim
(be)

Met zijn 5de studio-album ‘Elsewhere Bound’ neemt Tiny Legs Tim ons mee naar de The Crescent City, met zijn Big Horns, Good ‘ol Rythm & Blues en in oude bluestranen gedrenkte jives!

Tiny gooit zijn akoestische bare-to-the-bone-jasje met zijn jongste worp helemaal af. De intimiteit van Melodium Rag maakt plaats voor een vlezige productie met een grootste bezetting: stomende blazers,  broeierige percussie, een stampende honky-tonk piano en een briesende harmonica. Dat terwijl Tiny Legs Tim doet wat hij best doet: onverbloemd een universeel verhaal vertellen.

Natuurlijk blijft deze plaat gestoeld op Tiny Legs Tim’s kern: een authentieke persoonlijke bluesvertelling. Een indrukwekkende reis naar New Orleans, bevestigden zijn instinctieve dwang om dit verhaal breder in te kleuren en maken van Elsewhere Bound een dampende smeltkroes van Blues, Soul, Rumba, Americana, Neil Young (de sfeer van On The Beach), Touaregblues, Louisiana Swamp, en Woodstock Rhythm & Blues. Tiny liet zich omringen door een horde topmuzikanten en gaf hen de vrijheid om mee de zoektocht aan te gaan. Die joie-de-vivre, die experimentele vrijheid, dampt van deze prachtig organisch klinkende plaat af en laat ons enkel vermoeden dat dit live een spectaculaire trip wordt.

Op 29 maart zal u zich in een swampy bluesdroom wanen. Tiny Legs Tim en zijn bende zijn de voodoo-priests van de Southern Westhoek: de 4AD verandert in New Orleans’ Preservation Hall, de armen van de IJzer muteren in de Mississippi Delta en de Kleine Dijk transformeert tot Bourbon Street. Let the good times roll!