Holly Golightly
(uk)

Met als speelterrein de internationale undergroundscene, grijpt de eigenzinnige en ongepolijste songwriter Holly Golightly naast de massale media-aandacht die ze verdient. Haar indrukwekkende oeuvre en ongeëvenaarde live-ervaring overtuigen 4AD echter meer dan ooit: wij verwelkomen deze Zeer Grote Dame binnenkort al likkebaardend op onze bühne!

Om verwarring te vermijden: we hebben het niet over het gelijknamige personage vertolkt door Audrey Hepburn in Breakfast at Tiffany’s, wel over de iconische Britse zangeres die al meer dan vijfentwintig jaar ononderbroken en toegewijd timmert aan haar imposante carrière in het underground rockcircuit.

Holly Golightly was begin jaren negentig muzikante bij Thee Headcoatees, de vrouwelijke gelijke van Thee Headcoats: een garagerock meidengroep die songs vertolkte van de Zeer Grote Meneer Billy Childish. Sinds 1995 startte Golightly haar solocarrière en sindsdien staan er maar liefst veertien soloplaten op haar naam. De Britse vertoeft al een groot deel van haar leven in het Amerikaanse Georgia en dat hoor je: onder eigen naam maakt ze furore met warmhartige, verhalende rootsmuziek, balancerend tussen vintage r&b, folkrock, rockabilly en Americana.

Tussendoor stond Holly Golightly ook nog eens op het podium én in de studio met ronkende namen Rocket From The Crypt, Mudhoney en The White Stripes. Bovendien is ze te horen op de soundtrack van de film Broken Flowers. Kortom: een bezige bij met een zeer rijk gevuld palmares. Ze laat zich in november vergezellen door haar – nooit vast samengestelde – liveband. Niet te missen!