Karikatura
(us)

Het New Yorkse Karikatura tourde reeds de ganse wereld rond en pikte onderweg heel wat muzikale invloeden op. Dit resulteert in ultradansbare rootspop met een feelgoodfactor die reikt tot het zenit!

De vrolijke beats van dit zeskoppige gezelschap zijn voelbaar tot in je kleine teen en bewegen mensen van over de hele wereld. Van Japan tot Brazilië, van de Verenigde Staten tot Europa: Karikatura vergaarde sinds z’n bestaan in 2009 reeds een grote schare fans.  De band speelde in talrijke clubs en op festivals maar is ook een vaste waarde in de New Yorkse metrogangen.

Op de verschillende releases van Karikatura, incl. het debuutalbum Eyes Wide (2014) en de meest recente ep Speak Now (2016, Ropeadope Records) ontmoeten cumbia, hiphop, reggae, klezmer, indierock en afrobeat elkaar. De maatschappelijk relevante teksten rond racisme, geweld, oorlog en identiteit, worden verpakt in vrolijke melodieën afkomstig van catchy blazers, reggaegitaren en een Afro-Latinoritmesectie met de energie van een punkrockband!

Elke muzikant draagt zijn steentje bij en als hechte groep componeren ze samen hun muziek. Met een stevige DIY-attitude timmerde Karikatura zelf aan z’n carrière. Zo bracht de band twee ep’s uit onder eigen naam, tourden de muzikanten door Japan met eigen middelen en rekenden ze op crowdfunding voor de release van hun nieuwste plaat Ghost Light (2018).

Deze excentrieke lui stonden al op het podium met legendarische bands als The Wailers, La Santa Cecilia, Antibalas en BLITZ the AMBASSADOR. In België deed Karikatura de heupen reeds wiegen op Polé Polé en in een volgelopen Openluchttheater Rivierenhof. Karikatura bewijst nog meer eens dat muziek mensen dichterbij brengt. Geniet binnenkort van hun zomerse vibes in Diksmuide!