Lost in Kiev
(fr)

Rauw en gedreven, energiek en sferisch: Lost in Kiev levert met hun derde album Persona een dijk van een postrockplaat af en stelt die graag aan u voor in 4AD.

Lost in Kiev creëert filmische eigentijdse postrock volgestouwd met anekdotes, filosofische reflecties en verhalen. De visuals tijdens liveoptredens schenken fictieve personages een eigen leven en versterken het verhalende karakter van de muziek, wat resulteert in een allesomvattende ervaring voor het publiek.

De Parijzenaren brachten in het verleden een paar albums uit op het Belgische label Dunk! Records (Nuit Noire – 2007 en Motions – 2012). Ze speelden met dit werk twee indrukwekkende shows op het vooraanstaande Dunk!festival. Hun nieuwste release Persona wordt heel binnenkort uitgebracht op Pelagic Records. Daarmee heeft Lost in Kiev een discografie waarin een heel spectrum aan emoties wordt verkend.

De filmische postrock op Persona verhaalt over de fragiele verhouding tussen artificiële intelligentie en de mens van vlees en bloed in een fictieve toekomstige context. Wat als onze samenleving gedrenkt is in technologie en we – nóg meer dan vandaag – door het leven gaan als voorgeprogrammeerde robots? Stof tot nadenken.

De band gaat resoluut voor eigenzinnige traditionele postrock opgesmukt met synths en elektronica en schuwt niet voor post-metal uithalen. Zonder aan intensiteit in te boeten, kiest Lost in Kiev voor kortere tracks dan in hun vroegere repertoire met een hoog DIY-gehalte. Geen samples, maar eigen spoken words vormen een rode draad doorheen de muziek. Intens en sferisch dus, maar Lost in Kiev klinkt tegelijk ook heftig en explosief.

Mogwai, Russian Circles, Red Sparowes, 65daysofstatics, Cult of Luna en/of Maybeshewill in je platenkast? Meet Lost in Kiev!