Chicken Head ft. Marino Noppe
(be)

De meest authentieke bluesgitarist uit West-Vlaanderen, heet Marino Noppe. We zijn dan ook trots dat vaderlands best bewaarde bluesgeheim naar 4AD komt, oh yes baby!

Als soloartiest of met backing band, Marino Noppe is al meer dan 40 jaar een topartiest. Marino deelde de afgelopen jaren het podium met tientallen geestesgenoten: onder meer met Louisiana Red, Joe Louis Walker, Johnny Moeller, Magic Slim en Johnny Copeland. Na z’n vorige band Maxwel Street en de vele guestoptredens in binnen- en buitenland werd het hoog tijd om opnieuw met een vaste band naar buiten te treden. Met Chicken Head staat dan ook een ervaren en geoliede bluesmachine op het podium, van diverse muzikale pluimage. De groep bestaat naast Marino Noppe uit Danny Degheldere (Maxwel Street, Marc & The Monday Lovers, Dollarqueen) op bass, Dries Pottevijn (Higher Octane) op lead guitar en Rik Vannevel (Chester Avenue, Paul’s Collection, Orion, Myke Rock Band) op drums. Een blueskwartet pur sang.

Chicken Head komt met meer power op het podium dan we gewoon zijn: een krachtigere sound, zonder de traditionele blues uit het oog te verliezen. Marino kan putten uit een schitterende back catalogue aan eigen songs. Hij laat zich inspireren door de authentieke Chicago blues, maar schakelt moeiteloos naar een meer funky sound. Met zijn meesterlijke kunde en geperfectioneerde sound kan hij elke richting uit. Chicken Head ft. Marino Noppe is een  enorme aanwinst voor het Belgische blueslandschap en moet je live beleven!

  • bekijk video

    Marino Noppe and Maxwell Street Band @ The Banana Peel