Nimbus Cart
(be)

Nimbus Cart, dat zijn vier kids uit de nineties die hun gitaarsound en snedige songs vol joie-de-vivre als een aanstekelijke wolk over de concertvloer uitspuwen!

Zangeres Janis tokkelt met de cool van Nico van The Velvet Underground op haar elektrische ukelele en schakelt zonder omkijken over naar een soulvolle zang, alsof elk moment het laatste kan zijn. De groep in haar rug bestaat uit gitarist Steven Govaere (Spit Fox, Gurt Goatbuck), Joe Wright op bass en Joran Wijnsouw (Blackfish) op drums.

Nimbus Cart is de samensmelting van deze gelijkgestemde zielen uit het Gentse en brengt emotionele, donkere ballads, die onverwacht overslaan in briesende rocksongs. Getuige het zwaar misleidende Dreamy Popsong. Van tegendraadse hoekige ritmes tot gitaarsalvo’s en bassritmes gedrenkt in een laagje Dinosaur Jr., voortsurfend op een 70’s psychedelische high: de Heartless Punk uit het gelijknamige nummer zal het geweten hebben!

De groep schiet dit jaar hun eerste muzikale ei de wereld in. Het kwartet nam het album op in The Yellow Tape Studio in Gent met (uitbater) Peter Van de Veire aan de knoppen. Dan weet een mens dat geplaveide wegen niet aan de orde zijn, maar dat we gitaren horen die klinken als gitaren, een stem kan brullen en een overrompelende ritmesectie het kot doet daveren. Studio Brussel zal dit sowieso negeren, u hebt gelukkig wél een goede smaak en dito oren.

Zonder al te veel mist te spuiten: we kijken zéér hard uit naar deze release én dit concert!