Uma Chine
(be)

22.00

Het Gentse Uma Chine houdt het midden tussen roots en electronica, het menselijke (hUman) en de maChine. Een jonge, eigenzinnige band waar het spelplezier van afdruipt!

Frontvrouw Nele De Gussem (Maya’s Moving Castle, Future Old People Are Wizards, Inwolves) nam een aantal ijzersterke muzikanten uit de Gentse pop- en jazzscene onder haar vleugels en fuseerde in Uma Chine ieders talent tot een sterk amalgaam aan sixties psychedelica en eigentijdse synthpop (Indiestyle).

De zwoele, dromerige stemmen van zusjes Rana en Sherien Holail Mohamed (Binti) verleiden elke luisteraar en harmoniseren wondermooi met de jazz- en experimentele achtergrond van Simon Raman (drums – Steiger, Ivy Falls), Nils Vermeulen (bas – Jukwaa) en Koen Quintyn (synths – St. Grandson). Uma Chine creëert een universum waarin de extremen van pop en jazz mooi samensmelten en de onconventioneel gestructureerde songs zich een weg banen tussen het toegankelijke en het moeilijk grijpbare.

De wortels van Uma Chine ontsproten pas een jaar geleden en ondanks dat de debuutsingle Screens nog maar recentelijk op het publiek werd losgelaten, stond de jonge band al op een van de hoofdpodia tijdens de Gentse Feesten, werd ze al getipt door De Standaard en De Morgen én verzorgde ze reeds het voorprogramma van Mauro Pawlowski. Het eerste album wordt verwacht in februari 2019 bij het Antwerpse label Starman Records (Pascal Deweze, Guido Belcanto, Danny Blue and the Old Socks…) en klinkt alvast veelbelovend.

Uma Chine neemt je binnenkort mee op een psychedelische zoektocht vol zoete, rauwe en spannende avonturen met een magisch-realistische inslag!