One with the blues
(be)

One with the blues: een lokale Westhoekheld met een dijk van een stem en heel wat skills op gitaar. Blues, oprecht gebracht met een grote eerbied voor de grote meesters van weleer!

Na harde metal- en stevige hardrockwegen bewandeld te hebben, vond Ieperling Miguel Verschaeve op zestienjarige leeftijd de roots terug: back to basics!

Hij doopte zichzelf om tot “One with the blues” en trok eerst met elektrische, daarna met akoestische gitaar de straten op. Het resultaat is zuivere oprechtheid, erg veel passie en heel wat groove.

Miguel zocht al snel de grootheden van de Delta blues op en bracht vol overgave covers van Rory Gallagher, Mississippi John Hurt, Blind Boy Fuller, Eric Sardinas, Jeff Healy en Townes Van Zandt. Ondertussen treedt hij niet enkel in de voetsporen van en schrijft One with the blues ook eigen songs, die thematisch handelen over het gevecht van het overleven en zijn eigen psychische kwetsbaarheid.

Zijn stijl? Fingerpicking en countryblues, sinds kort aangevuld met slide gitaar op een resonator. Zijn droom? Naambekendheid creëren binnen het bluescircuit om zijn passie met het grote publiek te kunnen delen. Ons doel? Hem op weg helpen door One with the blues een plaats te bieden op ons gezellig podium.