Ahmed Roni & Karen Willems
(ko/be)

20.30

Drummer/percussionist Karen Willems (Novastar, Zita Swoon Group) slaat de handen in elkaar met Ahmed Roni (op zang en saz) uit Koerdistan – sinds een klein jaar noodgedwongen in Veurne gevestigd. Superieure impro uit westelijke en oostelijke windrichtingen!

In september 2015 zamelde 4AD hulpgoederen in ten behoeve van de vluchtelingen in Calais. Mensen uit opvangcentra konden later bij ons terecht voor een exclusief concert én een overweldigende emotionele namiddag (inclusief 150 dansende mensen!) met de band Id!ots. Nu gaan we een stap verder en geven we ons podium volledig over aan één van die mensen op vlucht, op zoek naar geluk: Ahmed Roni, topmuzikant uit Koerdistan!

Geen betere wingwoman voor een unieke combi dan Karen Willems, zelf steeds op zoek naar nieuwe, muzikale avonturen. Na een eerste kennismaking in Veurne, waar Roni nu een klein jaar verblijft, sprong de vonk over: Roni en Willems musiceerden sindsdien al meermaals samen, onder meer voor wereldvluchtelingendag.

Willems en Roni zullen live improviseren vanuit hun eigen achtergrond, smaak, opleiding… Verwacht u dus aan een west/oost-mix om van te smullen, vol overgave, wereldse liefde en talent – proeve van een wereld zonder grenzen, de kracht van muziek, de kracht van grootse muzikanten, en de kracht van open geesten.