Black Leather Jacket
(be)

Het Antwerpse blijkt een uitstekende voedingsbodem te zijn voor smerige garagepunk. Na Equal Idiots en SONS, verovert nu ook Black Leather Jacket de Studio Brussel afspeellijsten met heerlijke songs die rijkelijk refereren naar helden als Ty Segall, The Hives, Black Rebel Motorcycle Club en Black Sabbath.

Overstuurde gitaren, pompende baslijnen en explosieve drums: de drie twintigers van Black Leather Jacket veroverden na hun finaleplaats in De Nieuwe Lichting (Stubru) de festivalpodia van onder meer Suikerrock, Lokerse Feesten en Rock Zottegem met hun singles Village People, Intoxicated en Western World.

Recent releaseten ze hun debuutalbum Tranquillizer (november 2019, Mayway Records). De band verlaat hiermee definitief de platgereden paden van de Vlaamse polderrock en ontwikkelt een eigen, internationale sound van heldere garagerock, punk en rock-‘n-roll. Gebald en nijdig, maar tegelijk gelaagd en intelligent met een gezonde dosis maatschappijkritische teksten. Een uitgebreide lijst aan invloeden vind je in de Spotify afspeellijst SPANKLORDS by Black Leather Jacket.

Down to earth loepzuivere en onverseden rock-‘n-roll met een snuif noise, psychedelica en progrock: deze nieuwe generatie garagepunkers kan ons wel bekoren.

Vanavond is het weer tijd voor een überrauwe, energieke live-show vol zwijnerij!