Dez Mona
(be)

Dez Mona is weer helemaal terug met de nieuwste langspeler Book of Many. Dit is opnieuw een parel van filmische muziek waarin verstilde pracht, hartverscheurende passie, vertwijfeling maar ook kracht en hoop rond elkaar heen draaien.

Dez Mona is een van de meest unieke gezelschappen die ons landje rijk is. De indrukwekkende en bezwerende stem van frontman Gregory Frateur zit daar zeker voor iets tussen. Dez Mona produceert een moeilijk te grijpen geluid tussen jazz, pop en gospel, waarin spiritualiteit en theatraliteit domineren.

Ze stonden al twee keer op ons podium en werden vorig jaar door GoneWest uitgenodigd in Poperinge om nieuw werk te componeren rond de herdenking van Wereldoorlog I.  Gebaseerd op deze composities, lanceren ze nu hun nieuwste lp Book of ManyBook of Many wordt gekenmerkt door weidse ballades, bezwerende trips en verstilde vertellingen.

Opgenomen in de Franse Ardèche tussen het gezang van de krekels, ontspringt Book of Many als een rivier die uit haar oevers treedt, beddingen verlegt, in stroomversnelling gaat, als een waterval het diepe induikt om in stilte verder te dwalen. Meanderend, op zoek naar de zee waar de horizon verlangt naar de zon. Book of Many herbergt songs over onvoorwaardelijke liefde, schuld, oorlog, verlies en hoop. Hoe donker Dez Mona zich ook kan kleden, hoop blijft centraal staan in hun rijk repertoire.

Nicolas Rombouts staat niet langer aan zijn zij. Frateur laat zich dit keer omringen door accordeonist Roel Van Camp, gitarist Sjoerd Bruil en pianist/gitarist Tom Pintens.