Echo Beatty
(be)

Een van ’s lands strafste muzikantes verschuilt zich achter de noemer Echo Beatty. Annelies Van Dinter releasete onlangs een geniale ep, waarop haar adembenemende stem je een beklijvend verhaal vertelt van transformatie, melancholie en hoop, doorheen vier parels van songs.

Van Dinter ademt sinds jonge leeftijd muziek. Als autodidact schreef ze al op haar vijftiende eigen songs en ging ze door het leven met een gitaar onder de arm of drumstokken in de handen. In 2011 stampte ze Echo Beatty uit de grond. Van Dinter werd daarbij al snel vergezeld door haar toenmalige partner in crime Jochem Baelus (Slumberland).

Het debuut Tidal Motions (2013) kon op ontzettend veel bijval rekenen van de muziekpers. Zo selecteerde De Morgen het album als een van de beste van het jaar. Ook Nonetheless (2016) kreeg lovende reviews. Desondanks blijft Echo Beatty in de schaduw vertoeven. Met de ep Ode To The Attempt (2019), zoekt Van Dinter het licht op en richt ze de schijnwerpers volledig op zichzelf. Jochem Baelus staat niet langer aan haar zij: ze keert terug naar de bron van de band als solo-artieste. Op het podium presenteert ze haar ep, de eerste alinea van een gloednieuw hoofdstuk, met full band.

Echo Beatty klinkt kwetsbaarder dan ooit. Doorheen de ep luisteren we naar de transformerende reis die Van Dinter ondernam na een pijnlijke en turbulente periode in haar leven. De vier bezwerende songs, die meer dan eens naar de kraag grijpen, dansen op de grens tussen alternatieve indiepop en -rock.

Nog niet overtuigd? Doorheen de jaren kozen Trixie Whitley, Mauro Pawlowski, The Black Heart Rebellion en Bed Rugs voor Echo Beatty als side-kick. Dat kan al tellen, nietwaar?