1.5 meter sessie: Roni Ahmed + Brecht Goudesone

deel een rit op carpool.be

vr 21.08.2020

| ► deuren open: 13:30 uur / Brecht Goudesone begint om 14:00 | ► | ► Zittend evenement |

concert @ Blankaart Woumen

4AD’s 1.5 meter sessies zijn gratis concerten en kaderen binnen de Muzikale Notendagen van Natuurdomein De Blankaart. Inschrijvingen verlopen via Provincie West-Vlaanderen, reserveren is verplicht. In de bevestigingsmail worden alle veiligheidsmaatregelen opgelijst.

Brecht Goudesone
(be)

Een nomaad met een accordeon, een Keiems globetrotter at heart: Brecht Goudesone trekt rond met zijn trekzak langsheen Europese kusten en rusteloze zielen.

Brecht Goudesone startte zijn loopbaan als pianist, maar studeerde af als klassiek slagwerker aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Maar algauw stuurde zijn hart hem een andere richting uit en werd hij grenzeloos verliefd op Balkanmuziek. De accordeon omgord bespeelt hij zijn liefde voor ‘volkse’ muziek als gypsy music, ragtime, mazurka’s en tango’s… allen in Balkanstijl. Met zijn tienkoppige zigeunerorkest Kájhem Orchestra bracht hij een explosieve cocktail aan muziekstijlen, aan de lont gestoken door Oost-Europese zigeunerfanfares. Vandaag solo op het natuurdomein van de Blankaart keert de Goudesone even naar zijn roots terug.

Roni Ahmed
(be)

Na samenwerkingen op ons podium met Karen Willems, betovert saz-speler Roni Ahmed vandaag solo De Blankaart.

Geboren in Midyat (Mardin, Turkije) in een Koerdisch gezin van 12 kinderen, maar barstensvol muzikaal talent: Roni Ahmeds leven was geplaveid met moeilijkheden. Nadat hij verliefd werd op de saz (een snaarinstrument dat aan de muur bij de buren ging), vond hij zijn manier om op te komen tegen onrecht.

Gesterkt door zijn moeilijk verleden, werd Roni Ahmed een doorzetter die met saz en stem zijn manier van communiceren vond. Muziek was zijn compagnon de route en leidde hem naar België. Sterker dan ooit voorheen, met zijn muzikale droom als wegwijzer en bruggenbouwer (zo vormde hij samen met Karen Willems, Maarten Flamand en Thomas Noël Ahmed Roni & The New Era) speelt hij in De Blankaart zijn eigen lied en brengt hij binnenkort zijn eerste plaat uit.