1.5 meter sessie: Mooneye + Bun

deel een rit op carpool.be

vr 07.08.2020

| ► deuren open: 13:30 uur / Bun begint om 14:00 | ► | ► Zittend evenement |

concert @ Blankaart Woumen

4AD’s 1.5 meter sessies zijn gratis concerten en kaderen binnen de Muzikale Notendagen van Natuurdomein De Blankaart. Inschrijvingen verlopen via Provincie West-Vlaanderen, reserveren is verplicht. In de bevestigingsmail worden alle veiligheidsmaatregelen opgelijst.

Bun
(be)

Bun zet de gitaar in tune met Manchester anno 1994, bezingt in zijn songs het wel en wee van de chicks (onze favoriet Two Faced Girl) en dat alles met de man bun hoog op het hoofd.

De Lichterveldse Zlatan Ibrahimović scoort hem recht in de winkelhaak. Doelgericht en doeltreffend brengt Brecht Vanvyaene (voormalig lid van de instrumentale postmetalbad MIAVA) pure liedjes. Nog maar vier songs prijken er op de Spotify van Bun, maar alle vier ontsproten ze tijdens bedroom recordings van Vanvyaene, die ze daarna in de studio verder arrangeerde tot volledig alles-erop-en-eraan poprocksongs. Dat wat Vanvyaene niet kwijt kon in MIAVA, vindt nu zijn weg in Bun. Beheerster, melodisch, rechttoe-rechttaan gitaarsongs, waar hij als uitstekend vocalist zijn stem vindt. Bun zit aan de toog van een groezelige bar, waar ook Miles Kane, Alex Turner of Albert Hammond Jr. zouden willen vertoeven, en tapt britpop van ’t vat ‘Oasis/Blur’. Met een Lichterveldse schuimkraag smaakt dit alles verdomd goed. Maybe? Definitely!

Mooneye (be)

Tijdloze klasse, wiegend warme songs, uitzonderlijke melodieën en een meeslepende stem: singersongwriter Mooneye boetseert een wervelende carrière opgetrokken uit stemmige neofolk, catchy songsmederij en authentieke indiepop.

De meertrapsraket van Michiel Libberecht en co ging na hun winst in de Nieuwe Lichting 2019 (met dank aan oorwurm Thinking About Leaving) hard van start. Een felle festivalzomer volgde en bracht hen van Zottegem en Herk tot Leffinge en Dranouter. Singles This Thing en Black River konden op airplay rekenen op de vaderlandse radio, maar ook Nederland en Duitsland gingen voor de bijl voor de naar Beirut geurende gitaarsongs van de Wevelgemnaar.

De folky troubadour die de brug slaat tussen Fleet Foxes en Steve Gunn is nog maar 26, maar met tonnen maturiteit en bakkesvol talent, slaat Libberecht een klein gaatje in het venster naar het hart. In De Blankaart staat hij solo, één microfoon en een akoestische gitaar, meer rekwisieten heeft Michiel Libberecht niet nodig om de stilte te laten heersen. Laat het maar waaien…