1.5 meter sessie: Echo Beatty + Thunder Eyes

deel een rit op carpool.be

vr 10.07.2020

| ► deuren open: 13:30 uur / Thunder Eyes begint om 14:00 | ► / Gratis € Kassa | ► Zittend evenement |

concert @ Blankaart Woumen

4AD’s 1.5 meter sessies zijn gratis concerten en kaderen binnen de Muzikale Notendagen van Natuurdomein De Blankaart. Inschrijvingen verlopen via Provincie West-Vlaanderen, reserveren is verplicht. In de bevestigingsmail worden alle veiligheidsmaatregelen opgelijst.

Thunder Eyes
(be)

Het éénmansproject van Diksmuideling Thomas Ameloot meandert tussen ongedwongen akoestische indiepop en alternatieve bluesrock. Ongepolijste gitaarsongs, recht uit het hart.

Thunder Eyes tapt uit hetzelfde vaatje als generatiegenoot Jake Bugg of indiefavoriet The Tallest Man On Earth (zelfs een vroege The White Stripes lijkt te inspireren): gepassioneerde gitaarmuziek voor jonge oude zielen. Troubadourrock waar de song primeert, een heerlijk krakende zangstijl, een voorliefde voor folk en blues en een uptempo drive: ontdaan van alle franjes verovert Ameloot jullie hart in de Blankaart op 10 juli.

Echo Beatty
(be)

Echo Beatty is Annelies Van Dinter, singer-songwriter en multi-instrumentaliste. Een meeslepende stem die beklijvende, urgente songs verhaalt, dansend op het kruispunt tussen alternatieve indiepop en –rock.

Met haar jongste EP Ode To The Attempt (Unday Records, ’19) richt Van Dinter de schijnwerpers volledig op zichzelf, na een jarenlange samenwerking met Jochem Baelus (Slumberland) en als gitariste Trixie Whitley, Mauro Pawlowski, The Black Heart Rebellion en Bed Rugs.

Deze plaat werd bovenal háár plaat, haar verwerking: fragieler én sterker dan ooit voorheen. Na een pijnlijke, turbulente periode in haar leven transformeerde Van Dinter en waarvan Ode To The Attempt de neerslag vormt. Vier bezwerende indiepopsongs, donker, trippy en geïnfuseerd met een stevige injectie blues en folk. Van Dinter is bovenal zichzelf, maar schrijft zich met deze plaat in in het hemelfirmament waar ook de sterren van Angel Olsen, Keaton Henson of PJ Harvey ten tijde van To Bring You My Love, schijnen.