1.5 meter sessie: Black Label + Matt T Mahony

deel een rit op carpool.be

vr 28.08.2020 - za 29.08.2020

| ► deuren open: 13:30 uur / Matt T Mahony begint om 14:00 | ► | ► Zittend evenement |

concert @ Blankaart Woumen

4AD’s 1.5 meter sessies zijn gratis concerten en kaderen binnen de Muzikale Notendagen van Natuurdomein De Blankaart. Inschrijvingen verlopen via Provincie West-Vlaanderen, reserveren is verplicht. In de bevestigingsmail worden alle veiligheidsmaatregelen opgelijst.

Matt T Mahony
(be)

Rootsy blues, geïnfuseerd met wat jazz, rock en pop. Veelspeler Matt T Mahony staat al langer op de bluesradar, en verspreidt het evangelie verder op de gewijde grond van de Blankaart.

Het laatste decennium broeit iets – heel interessant – in de Gentse bluesscène… Verzameld rond blues- en rootscafé Missy Sippy (Klein Turkije, Gent) verschenen figuren als Tiny Legs Tim, Guy Verlinde en Steven de Bruyn definitief op de voorgrond. Missy-missionarissen die de bluesgospel in het ganse land prediken. Eén van die missionarissen? Matt T Mahony, nom de plume voor Matti De Rijcke, die sinds jaar en dag samen met Toon Vlerick (Absynthe Minded) de Sunday Sessions in de Missy Sippy organiseert. Hij deelde reeds  het podium met Guido Belcanto, Alan Gevaert en Steven Troch, maar brengt met zijn debuutplaat Live At Missy Sippy voor het eerst eigen werk naar buiten, een eigenzinnige mix van roots en blues.

Black Label
(be)

De One Man Blues Band Black Label brengt een ode aan het genie van Robert Johnson. Met mondharmonica en slideguitar vervoert hij het publiek richting Mississippi Delta in de jaren ’30.

Black Label blaast de legende van blueslegende Robert Johnson nieuw leven in. Tussen interpretaties van Johnsons rauwe doorleefde Delta Blues verhaalt Black Label over de mysterieuze man, waar mythe, legende en verering nauw bij elkaar liggen, en die zijn ziel ooit aan de duivel verkocht. Black Label beheerst de taal van de blues van A tot Z, en speelt vol overgave zijn ode aan The Robert Johnson Songbook van Me and the Devil Blues, Walking Blues, Sweet Home Chicago tot Cross Road Blues.