1.5 meter sessie: Two Russian Cowboys + Pacmadam

deel een rit op carpool.be

vr 14.08.2020

| ► deuren open: 13:30 uur / Pacmadam begint om 14:00 | ► | ► Zittend evenement |

concert @ Blankaart Woumen

4AD’s 1.5 meter sessies zijn gratis concerten en kaderen binnen de Muzikale Notendagen van Natuurdomein De Blankaart. Inschrijvingen verlopen via Provincie West-Vlaanderen, reserveren is verplicht. In de bevestigingsmail worden alle veiligheidsmaatregelen opgelijst.

Pacmadam
(be)

Izegem, hoofdstad van de West-Vlaamse synth/discorevival, lost een tweede telg. Pacmadam richt zich ongegeneerd op uw heupen, los uit de pols en met een héél vette knipoog.

De poëzie van niet-zo-alledag op een bedje van groovy analoog klinkende synths, Pacmadam (de band rond Bjorn Vande Vijvere, Isolde Clarys, Wouter Landuyt, Yves Debaes en Renaat Bourgeois) verblijft in hetzelfde intergalactisch universum van Mede-Izegemnaren Ertebrekers. Geen idee wat er in het Izegemse bronwater zit: maar het smaakt naar Calippo’s, klinkt als Nile Rodgers gitaarriedels en spreekt als -welja- als zijn eigen pretentieloze schalkse zelven. Naar eigen zeggen zij ze Olsan in de mood, en we hopen van u hetzelfde.

Two Russian Cowboys
(be)

Het absurdisme als hogere kunst verheven: het akoestisch folkpunk-duo Two Russian Cowboys, dat ooit een sextet was en nu als trio opereert, is terug van eigenlijk niet zo heel erg weggeweest…

Two Russian Cowboys is voor geen gat te vangen, zelf niet voor meerdere. Het muzikale hokjesdenken sloopten ze reeds voor er sprake was van hokjesdenken en dat alles met vettige Zuidwest-Vlaamse tongval. U vraagt rock, hardrock, blues, chanson, punk, folk, cabaret, pop of een Weense wals, Two Russian Cowboys spelen gewillig of ongewillig mee. Sinds 1984 fungeert oppercowboy Luc Dufourmont (ook gekend als Ugly Papa, een ID!OT of Luc van de Bende van de Roste) als frontman extraordinaire van dienst voor 2RCW. 2RCW is misschien wel één van Belgiës meest merkwaardige bands, maar wel ééntje met een uitgesproken smoel, die geheel onconventioneel van niets vies is… et alors, on s’adore!