1.5 meter sessie: Meskerem Mees + Roos Denayer

deel een rit op carpool.be

vr 24.07.2020

| ► deuren open: 13:30 uur / Roos Denayer begint om 14:00 | ► | ► Zittend evenement |

concert @ Blankaart Woumen

4AD’s 1.5 meter sessies zijn gratis concerten en kaderen binnen de Muzikale Notendagen van Natuurdomein De Blankaart. Inschrijvingen verlopen via Provincie West-Vlaanderen, reserveren is verplicht. In de bevestigingsmail worden alle veiligheidsmaatregelen opgelijst.

Roos Denayer
(be)

Soundtracklaureaat Roos Denayer excelleert in heerlijk genadige popsongs, waar haar engelachtige stem zachtaardig over heen glijdt. Bezield door Joni Mitchell, Suzanne Vega of Becca Stevens, luistert Denayers muziek als een zacht dekentje om op neer te strijken.

Muzikaal ondersteund door Trui Amerlinck (Tsar B, Ivy Falls) vond Roos Denayer waar ze op zoek naar was: een eigen muziekstijl waarin zowel haar voorliefde voor jazz als invloeden van haar favoriete singer-songwriters in kwijt kan. Met haar veelzijdige akkoordkleuren, uitgepuurde melodielijnen, kleine verrassende weerhaakjes en soulvol stemgeluid, kon ze ook Soundtrackambassadrice Ayco Duyster bekoren. Deze zomer brengt Denayer haar debuut-EP Circle One uit, waarin ze zich telkens laat bijstaan door andere bevriende muzikanten.

  • bekijk video

    Roos Denayer – AVIA feat. Trui Amerlinck & Artan Buleshkaj

Meskerem Mees
(be)

Slechts heel af en toe kan een song je totaal overrompelen, klikt die zich vast in je ziel en weet je het heel zeker, dit is meer dan bijzonder. En dat is exact wat gebeurde na het beluisteren van Meskerem Mees’ Joe.

Een dik jaar geleden stond ze voor het eerst op de planken en sindsdien gaat het erg hard voor Meskerem Mees. Laureaat van Soundtrack, supports voor The Bony King of Nowhere en Jan Verstraeten en een laaiende recensie van haar preselectie tijdens Humo’s Rock Rally later, het gaat Meskerem Mees voor de wind.

Met een intrigerende stem, akoestische gitaar omgegord en trefzekere lyrics, extra ondersteund door de cello van haar buddy Febe, speelt Meskerem gelaagde en zorgvuldig opgebouwde songs met begeesterende melodieën die bijwijlen doen denken aan Melanie, Soko of Angel Olsen. Ondanks haar jonge leeftijd, slechts 20 jaar op de teller, klinkt Meskerem Mees als een tot wasdom gekomen artieste, met teksten die beïnvloed zijn door o.a. Bob Dylan. Earcandy voor de meerwaardezoeker!

  • facebook

    Facebookpagina Meskerem Mees

  • bekijk video

    Meskerem Mees – Joe (A film by Merel Matthys)