1.5 meter sessie: Sioen + Vincent Coomans

deel een rit op carpool.be

vr 31.07.2020

| ► deuren open: 13:30 uur / Vincent Coomans begint om 14:00 | ► | ► Zittend evenement |

concert @ Blankaart Woumen

4AD’s 1.5 meter sessies zijn gratis concerten en kaderen binnen de Muzikale Notendagen van Natuurdomein De Blankaart. Inschrijvingen verlopen via Provincie West-Vlaanderen, reserveren is verplicht. In de bevestigingsmail worden alle veiligheidsmaatregelen opgelijst.

Vincent Coomans
(be)

Sferische fluisterfolk voor postromantische zielen: Vincent Coomans’ muziek wordt gevoed door thema’s als afstand, rouw en de allesverterende begeerte en legt een zachtaardige klankenpleister op de pijn van het zijn.  

Soundscapy dromerige songs, ziehier het arsenaal van Kortrijkzaan en jeune promesse Vincent Coomans. Met een eerste single ‘One Way Love’, een eerlijk kabbelend luisterlied met sobere gitaarpartij en subtiele arrangementen, onder de armen en een debuut-EP die verschijnt in september 2020, prevelt Soundtracklaureaat Coomans ons troostend toe. Klinkt als? Duyster-favorieten als Sufjan Stevens, Bon Iver, A.A. Bondy of Damien Jurado, maar bovenal als zichzelf: ingetogen zoekend, in grijstinten, naar de kortste weg tot ontroering.

Sioen
(be)

Behoeft Sioen nog een introductie? Al twee decennia siert hij podia van Gent tot in Zuid-Korea, bracht hij maar liefst zeven full-albums uit én is hij de levendige bezieler van 123-Piano tot Mei Plasticvrij.

Singer-songwriter van het hoogste allooi, Frederik Sioen is een man met vele interessante muzikale gezichten, getuige uiteenlopende samenwerkingen met Toots Thielemans, Marie Daulne, Jef Neve & Dirk Brossé (A Hymne To Liberty, een vredeshymne ihkv de herdenking van WOI) en Roland en Pieter-Jan De Smet (kinderorkest hors catégorie De Piepkes). Alsof dat alles nog niet genoeg is, werkt hij samen met kunstenaar Koen van den Broeck aan een muzikaal cross-over project Chords&Cracks en brengt hij voor het derde jaar op rij, ondersteund door Zuid-Afrikaanse muzikanten, Sioen plays Graceland.

Niet enkel muzikaal heeft Sioen een open blik op mens en wereld. Geëngageerd en bevlogen zet hij zijn schouders onder 123-piano, 0110-Concerten Voor Verdraagzaamheid, Plastic Attack en Mei Plasticvrij.

Een man naar ons hart quoi, die met zijn jongste worp Messages of Cheer & Comfort terug aantoont dat hij heer en meester is over het songschrijfambacht. Met gevoel voor melodie, zin voor avontuurlijke arrangementen en oprechte teksten pent Sioen troostende en bemoedigende liederen neer, zonder kunstmatige ingrepen. Eerlijkheid troef…