30.000 Monkies + Lagüna

deel een rit op carpool.be

ma 30.07.2018

| ► deuren open: 20:00 uur / Lagüna begint om 20:30 | ► | ► |

concert @ 4AD

Lagüna
(be)

Lagüna brengt met een overdosis bezieling de jaren ’80 schreeuwend en overtuigend terug op ons podium. Hun mature postpunksound weet sinds hun deelname aan Humo’s Rock Rally doorwinterde muziekjournalisten te overtuigen.

De mijmerende stem, monumentale synths, snedige bas en verschroeiende gitaaruitspattingen van Lagüna weten te overtuigen. Met hun eigenzinnige herkenbare postpunk werden ze niet enkel gekroond tot winnaar van De Beloften in 2017, maar verzilverden ze recent ook hun finaleplaats in Humo’s Rock Rally.

In het juryrapport lazen we dat Lagüna zichzelf met de vingers in de neus naar de finale speelde en moeiteloos bleef boeien. De Morgen schreef op zijn beurt: “Lagüna greep ons ongenadig bij de strot. Zijn woest opspattende postpunk vol metalige, grotesk galmende gitaren daverde over het publiek als een lavastroom.”

De relatief jonge band bestaat uit muzikanten die al heel wat ervaring opdeden bij hun vorige band Melting Time. Lagüna onderscheidt zich door het ijskoude postpunk-fundament te overspoelen met melodie en energie. De stem van Niels Elsermans doet denken aan Editors, de sound is voer voor fans van Joy Division, Whispering Sons, The Horrors en Modern English.

Lagüna heeft een eerste release in het vooruitzicht en bouwde reeds een stevige livereputatie op. Wij voorspellen een doorbraak!

30.000 Monkies
(be)

30.000 Monkies houdt van hard, luid en absurd. De stampende riffs en hevige drumpartijen van het duistere kwartet fascineren: doorheen de jaren werd 30.000 Monkies opgepikt door gerenommeerde musiczines als Gonzo (circus), CVLT Nation, Echoes and Dust, Indiestyle en Rifraf.

Laat je niet misleiden door het kleurrijke artwork van 30.000 Monkies. De vanuit Beringen opererende band gaat voor harde, experimentele noiserock en is klaar om in de voetsporen te reden van Sleep, Sonic Youth, Melvins en Sunn O))).

Het kwartet timmert al zeven jaar compromisloos aan een eigenzinnige loopbaan en is uitgegroeid tot een parel in de Belgische underground scene.  De jonge muzikanten overstijgen genres en switchen moeiteloos tussen drone, doom, noiserock, psychedelica en hardcore punk. Het Gentse kwaliteitslabel Consouling Sounds ging overstag voor de schizofrene riffs, hyperactieve drums en atmosferische sludge van 30.000 Monkies en bracht twee jaar geleden hun debuutalbum uit.

Aan fijnzinnige albumtitels geen gebrek bij 30.000 Monkies: google jezelf een weg naar hun discografie voor een portie amusement uit Absurdistan. Hun gevoel voor (nonsens) humor wordt ook geïllustreerd door songtitels als keanu riffs, orlando doom en sharon drone op de recent uitgebrachte ep STARRRRRRRRING (Wolves and Vibrancy Records, 2017).

Wees gewaarschuwd: een optreden van 30.000 Monkies verlaat je verdwaasd met kilo’s confetti in het haar. In de woorden van Enola: “Alsof je een mix van sterk geconcentreerde cafeïne en vloeibare LSD ingespoten krijgt”.