AGO! Benin Brass + Ahmed Roni and the New Era

deel een rit op carpool.be

vr 31.05.2019

| ► deuren open: 20:00 uur / Ahmed Roni and the New Era begint om 20:30 | ► | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Wij zetten onze deuren speciaal voor dit internationaal dansfeest wagenwijd open. Iedereen (ja, écht iedereen) mag gratis onze concertzaal betreden. Kocht je reeds een ticket? Dan word je de avond zelf vergoed met een concertwaardebon.

Ahmed Roni and the New Era
(ku/be)

Proef met Ahmed Roni and the New Era van een wereld zonder grenzen, de kracht van muziek, de kracht van grootse muzikanten en de kracht van open geesten.

Eind 2016 gaven we ons podium volledig over aan iemand op de vlucht, zoekend naar geluk: de Koerdische topmuzikant Ahmed Roni (zang en saz).

Geen betere wingwoman voor een unieke combi dan drummer/percussioniste Karen Willems (Inwolves, Zita Swoon Group, Novastar), zelf steeds op zoek naar nieuwe, muzikale avonturen. Haar fascinatie voor Turkse muziek uit zich in verschillende samenwerkingen met o.m. Baba Zula en Reverie Falls On All. Na een eerste kennismaking in Veurne, waar Roni toen noodgedwongen gevestigd was, sprong de vonk over: Roni en Willems musiceerden meermaals samen, onder meer op ons podium. Samen improviseerden ze live vanuit hun eigen achtergrond met wereldse expertise. Superieur!

Ahmed Roni en Karen Willems gaan vandaag nog een stapje verder. Met Ahmed Roni and the New Era lanceren ze een gloednieuw project. Karen ging deze zomer aan de slag met enkele Koerdische traditionals van Roni, dopte ze even in ‘de Willems saus’ en maakte eigen arrangementen.

Samen met gitartist Maarten Flamand (Antler King, Elefant) en pianist/gitarist Thomas Noël (Le Grand Bateau, The City’s Song, Blindman …) werkt het duo de arrangementen verder uit. Het resultaat? Een rijk muzikaal universum waar oosterse en westerse klanken elkaar vinden en elkaar uitdagen. En dat kunnen wij enkel maar toejuichen.

Verwacht u dus aan een west/oost-mix om van te smullen, vol overgave, wereldse liefde en talent. Klaar voor een nieuw tijdperk waarin de kracht van culturele diversiteit sterker dan ooit naar voren treedt? Wij wel!

Ago Benin Brass
(bj/be)

AGO! Benin wie? AGO! Benin Brass! Deze neo-fanfare met negen topmusici uit het West-Afrikaanse Benin én Brussel mixt traditionele West-Afrikaanse grooves met hedendaagse westerse arrangementen. Benin wordt het thuisland van vele ritmes genoemd. Na deze avond zal je meteen ook weten waarom!

Deze avond belooft iets speciaals te worden. AGO! Benin Brass is ontstaan uit een artistieke residentie in Cotonou, die daarna werd verder gezet in ons eigenste Brussel. De authentieke ‘brass ’n jazz’ slaat op unieke wijze een brug tussen twee continenten, op een manier die we ook bij Marockin’ Brass terugvinden. Deze traditionele ritmes vinden hun oorsprong in de voodoo, waarbij de Béninois hun voorouders eren. Met bassdrum en kleine trom getuigen ze met deze opzwepende muziek van hun ongebreidelde levensvreugde. De sax, tuba en vier trompetten voegen een jazzy en melodieuze toets aan het geheel toe. Samen met hun wonderlijke en kleurrijke liveprésence is AGO! Benin Brass een spektakel die oren en ogen verwent. In 2017 toerde dit unieke combo al doorheen Europa en is nu op algemeen verzoek opnieuw in vol ornaat te bewonderen.

Je zal moeilijk anders kunnen dan toe te geven aan de glimlach en de energie die deze groep live zal uitdelen. Zal er deze avond één iemand stil in een hoekje staan toekijken? Benin!