Amatorski + Marockin’ Brass + Het Zesde Metaal + Ozark Henry

deel een rit op carpool.be

za 18.10.2014

| ► deuren open: 16:30 uur / begint om | ► | ► |

openlucht concert @ Concerttent Zeedijk Nieuwpoort

Amatorski
(be)

In 2010 werden we gezamenlijk verliefd op Amatorski’s debuut-ep ‚Same Stars We Shared’ met daarop de radiohit ‚Come Home’, die het verhaal vertelde van de liefde in oorlogstijden tussen de grootouders van frontvrouw Inne Eysermans. Een jaar later wist de eigenzinnige band iedereen te verrassen met het bijzonder sfeervolle album ‚tbc’. Vervolgens ging Amatorski het bestaande repertoire internationaal promoten in geheel Europa. Tussendoor schreef de band soundtracks voor een documentairereeks en een Nederlandse langspeelfilm en werden met het interactieve multimediaproject Deleting Borders de grenzen tussen muziek, web en visuals afgetast. Voor GoneWest laten ze hun beklijvend geluid dansen op het verhaal van de Onderwaterzetting.

Marockin’ Brass
(be)

Zoveel boeken, zoveel verhalen, zoveel tentoonstellingen met foto’s en tekeningen. Zoveel musea en beelden en torens en soldatengraven zonder overlevenden. Wat kunnen we nog meer zeggen of tonen over die grote oorlog? Misschien zou Marockin’ Brass vandaag niet bestaan of heel anders klinken. Het is immers in die oorlog dat Europeanen en Noord-Afrikanen elkaar op grote schaal ontmoetten. In Europa. Het is in die oorlog dat Europeanen – niet alleen soldaten – West-Afrikaanse troepen zagen.
Voor GoneWest creeërt een artistiek directeur Luc Mishalle een opvoering die wordt uitgevoerd in een ‘XL’ Marockin’ Brass bezetting. De suite is tegelijkertijd een herdenking en een viering. Bij Marockin’ Brass slaan hymnes door naar stomende shaabi-funk, en monden contemplatieve gnawa gezangen uit in obsessieve dance-trance

Het Zesde Metaal
(be)

Sinds hij met Ploegsteert, het tweede album van ‘zijn’ Zesde Metaal, de lovende recensies aan elkaar reeg, is Wannes Cappelle niet meer van achter de microfoon weg te slaan. Altijd trouw aan zijn eigen stijl en mijmeringen, in zijn moedertaal het West-Vlaams, maar zo ontrouw aan vastgelegde formules. Reeds in 2011 liet Cappelle zich inspireren door de oorlogsgeschiedenis van de Westhoek voor zijn monoloog ‘You not shoot # we not shoot’. Voor GoneWest bouwt Cappelle verder op zijn interesse voor de Eerste Wereldoorlog en verdiept hij zich in het verhaal van de Onderwaterzetting. Wannes Cappelle blijft de hemel bestormen, maar schuwt de omwegen niet. Om zichzelf én zijn fans te blijven verrassen.

Ozark Henry
(be)

Piet Goddaer behoeft weinig introductie. Als het creatieve brein en de oprichter van de band Ozark Henry gooit hij hoge ogen in de Belgische muziekscene sinds zijn definitieve doorbraak met ‘Birthmarks’ (2001) en opvolger de ‘Sailor Not The Sea’ in 2004. 2013 was voor Goddaer een uniek jaar, waarbij de single van zijn jongste plaat ‘Stay Gold’, ‘I’m Your Sacrifice’ Radio 2-hit van het jaar werd en hij zowel het Radio 1-, Radio 2, MNM-, als Studio Brusselpubliek kon bekoren.
Voor GoneWest maakt Ozark Henry een nieuwe compositie rond het verhaal van de Onderwaterzetting. Als uitgeweken Kortrijkzaan in Oostduinkerke Goddaer liet zich gedurende zijn hele carrière inspireren door water en zee, er wordt dan ook enorm uitgekeken naar de première van dit nieuwe werk.