Attwenger + Motivo Loco

deel een rit op carpool.be

vr 27.10.2017

| ► deuren open: 20:00 uur / Motivo Loco begint om 20:30 | ► 6 € Korting / 8 € VVK / 10 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Motivo Loco
(be)

The BellRays cancelden door onvoorziene omstandigheden hun Europese tour, waardoor ze niet op ons podium kunnen staan op 27 oktober. De vier Oostendse feestbeesten van Motivo Loco zorgen als vervanger echter voor minstens even veel voetgestamp!

Ze bestempelen hun muziek zelf als “Balkancircusgipsyswingmeteenbeetjecowboychaos” en beter zouden wij het niet kunnen! Deze vier dames zorgen steevast voor leven in de brouwerij en zorgen ervoor dat stilstaan héél moeilijk wordt.

Hun aanstekelijke muziek klinkt even fris en vrolijk als hun verschijning. Deze vier dames, met minstens dubbel zoveel instrumenten onder de arm, katapulteren hun feestgedruis met tonnen energie op u los.

Attwenger
(at)

Attwenger bedient zich rijkelijk van de folktraditie uit Opper-Oostenrijk en combineert flarden hiphop met punk en elektronische effecten. Onnozel, van de pot gerukt, alle kanten uitschietend. Maar ook aanstekelijk, origineel en boeiend.

Percussionist Markus Binder en knopaccordeonist Hans-Peter Falkner, ook bekend als “Jimi Hendrix op accordeon”, zijn samen Attwenger. Met het toevoegen van elektronische effecten creëert Falkner een distorted sound, die bijna als die van een elektrische gitaar klinkt.

Sinds hun begindagen in 1990, reisde Attwenger al heel wat rond: van Europa tot Zimbawe, Siberië en Vietnam: in alle uithoeken van de wereld zijn er fans van het niet-alledaagse geluid van Attwenger. De Oostenrijkers brachten reeds een tiental platen uit waarop we verschillende stijlen te horen krijgen: van punk en dub tot folk, hiphop en triphop. Attwenger verveelt nooit.

Met een knipoog naar het Engels, rapt of zingt het duo in hun regionale dialect. Ze zijn dol op woordspelingen (hoera!) en voegen er een flinke dosis maatschappijkritiek aan toe: veel begrijpen we er niet van, maar aanstekelijk is het des te meer.

Attwenger wordt niet zelden omschreven als het Oostenrijkse antwoord op The Pogues. Het duo bewijst alvast dat niet enkel Mario Batkovic de accordeon sexy kan maken in het pop- en rockcircuit. Komt dat zien, want de onontkoombare drive waarmee Attwenger muziek speelt, is one of a kind!