Banned From Utopia

deel een rit op carpool.be

vr 30.10.2015

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► 12 € Korting / 14 € VVK / 16 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Banned From Utopia
(us)

21.00

Frank Zappa lééft! Banned From Utopia is een topband met sleutelfiguren uit originele Zappa-combo’s en -bands. Op 4 december zou de maestro 75 jaar zijn geworden: proef de oerkracht van zijn songs gebracht door zijn originele begeleiders!

Frank Zappa (21/12/1940 – 4/12/1993) is zonder twijfel één van de belangrijkste componisten van de 21ste eeuw. Zijn back catalogue telt meer dan 80 platen en is ontegensprekelijk de meest volumineuze en veelzijdigste van zijn generatie: ze meandert van rock over jazz, naar avant-garde en modern klassiek.

Banned From Utopia bestaat uit muzikanten die op ontelbare Mothers of Invention en Zappa-platen meespeelden. Wie beheerst zijn complexe composities beter dan het origineel? Neem nu Ray White en Bobby Martin, twee leadzangers die tot dé favoriete stemmen van de meester behoren. Of Tom Fowler, die na zijn dienstjaren bij Zappa nog tien jaar lang met Ray Charles heeft getourd.

Banned From Utopia (een knipoog naar ‘The Man From Utopia’) bedient zowel nieuwelingen als de grootste kenners van Zappa’s oeuvre. Kortom, het beste uit elk Zappa-tijdperk én alle classics, gebracht met de spirit van de maestro!