Big Harp + Lena Deluxe

deel een rit op carpool.be

ma 22.07.2013

| ► deuren open: 08:30 uur / begint om | ► | ► |

concert @ 4AD

Big Harp

(us)

Het verhaal van Big Harp leest als een wervelende liefdesroman tegen het weidse decor van het Amerikaanse landschap. De wegen van Chris Senseney en Stefanie Drootin-Senseney kruisten elkaar toen Chris met zijn band Art in Manilla opende vóór haar band The Good Life. De twee werden verliefd, kregen een baby, verhuisden naar de andere kant van het land, trouwden, kregen nog een baby en verhuisden nog eens duizenden kilometers verder. Intussen richtten ze Big Harp op, maakten ze twee platen en sloegen ze samen, inclusief de kroost, aan het toeren.
Hun jongste wapenfeit Chain Letters (Saddle Creek, 2013) werd gemixt door niemand minder dan Mike Mogis (Bright Eyes, First Aid Kit, Monsters of Folk). De traditionele country en folk roots van Chris en de indie achtergrond van Stefanie (in het verleden ook actief bij She & Him, Bright Eyes en Azure Ray) vormen ook muzikaal een perfect huwelijk. De haast pastorale en intieme slaapkamersound van hun eerste album White Hat (2011) werd verlaten voor een morsige fuzzy sound, opgebouwd rond Stefanie haar typerende basspel en aangevuld met hoekige gitaren en keyboards. De nog steeds poëtische nummers eindigden naar eigen zeggen dichter bij Iggy Pop en Pixies dan bij Leonard Cohen. Wij horen vooral een donkere mengelmoes van cowpunk, americana en singersongvakmanschap zoals we dat kennen van Nick Cave of Townes Van Zandt.

Lena Deluxe

(fr)

Achter het schijnbaar luchtige pseudoniem Lena Deluxe, verschuilt zich een Rijselse dame met behoorlijk wat stekels. Lena kenden we al als toetseniste bij Brisa Roché en Roken is Dodelijk, maar met dit project waagt ze zich op andere paden. Lena Deluxe situeert zich ergens tussen de groezelige rock van Velvet Underground, de bevreemdende sensualiteit van Shannon Wright, het pretentieloze van Cat Power en de donkere postpunk van Joy Division. Het resultaat noemt ze zelf porseleinen rock, een soort ontmoeting tussen rebelse rock-‘n-roll en vrouwelijke fragiliteit. Voor haar eerste album, ging ze met producer Henry Hirsch (o.a. Lenny Kravitz en Vanessa Paradis) in zee. Lena Deluxe is één van de Franse kandidaten uit de artiestenpoule van IC Music project (www.icmusic.eu). We hadden haar hier al eerder eens te gast voor een verbluffend mooi concert in het kader van La Nuit Borderline.