Zebras are Timeless + Black Slate

deel een rit op carpool.be

za 23.01.2016

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► 7 € Korting / 9 € VVK / 11 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Zebras Are Timeless
(be)

21.00

Het vijfkoppige Zebras Are Timeless is een vat vol positieve vibes. Hun ingrediënten? Een eigenzinnige mix van ska, reggae, Latin en funk. Een echte live-band die garant staat voor een stevig wervelend feestje!

 

Een vrolijke bende, die van Zebras Are Timeless, of kortweg (Z.A.T.). Silas van Laeken (Bass, vocals), Arjen van de Weghe (Keys, vocals), Yorgi Gritzelis (Sax), Bert Marijsse (Guitar) en Kristof Cornelis (Drums) komen straight outta Deinze en mikken met hun grooves rechtstreeks op uw heupen. Aanstekelijk en energiek komt Zebras Are Timeless voor de dag met een authentieke sfeervolle blend van ska, reggae, latin en funk, bovendien mét vakmanschap gespeeld! Een eerste E.P.-tje verscheen in 2012 en sindsdien zijn ze niet weg te branden van de festivalpodia. Na een openingsplek op Suikerrock en Leiepop, komen ze met hun zomerse sound het kille januari uit de 4AD verdrijven.

Verwacht u aan een bruisende en swingende live-band, met een portie hemels funky blazers, die voor een hete opwarmer van de avond zorgt.

Black Slate
(uk)

22.00

Met de Britse reggae-pioniers van Black Slate kleurt 4AD intens rood-geel-groen. Leun lekker achterover en laat u door deze heerlijk authentieke Roots Reggae overmeesteren.

 

Opgericht in 1974 door founding fathers Desmond Mahoney, Chris Hanson en Anthony Brightley verwierf Black Slate al snel naam en faam. Met leden uit alle windstreken van de wereld figureerde Black Slate als backing band bij de Jamaicaanse zangers Delroy Wilson en Ken Boothe en leerden ze algauw de knepen van het vak. Al in 1976 scoorden ze hun eerste hit met de politiek getinte song ‘Sticksman’. ‘Sticksman’ kwam ook de Noordzee overgewaaid en kon rekenen op een levendige undergroundcarrière in de Antwerpse nacht. Daarna ging de bal pas echt aan het rollen. Begin jaren ’80 bombardeerden ze keer op keer de UK Singles Charts, met weergaloze hits als ‘Mind Your Motion’, ‘Amigo’ en ‘Boom Boom’. Hun naam was definitief gevestigd en hun album Ogima (Amigo achterstevoren) is ondertussen een echte reggae-cultklassieker.

Anno 2013 verschijnt de band terug aan de horizon: met een nieuwe E.P. onder de hand (World Citizen) tourden ze voor het eerst in de Verenigde Staten. 4AD is met recht en rede trots deze reggaelegenden te mogen verwelkomen met hun nieuwste album ‘Peaceful Demonstration’!