blackwave. (try-out) + Audri

deel een rit op carpool.be

za 03.11.2018

| ► deuren open: 20:00 uur / Audri begint om 20:30 | ► 11 € Korting / 13 € VVK / 15 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Audri
(be)

Audri woelt zich in het genre van de ‘singer-songwriters’. Al van jongs af aan zingt en bespeelt ze  de piano. Ze scherpte jarenlang in stilte haar ‘skills’ in het songschrijven aan en voelt zich nu klaar om via podia de wereld te veroveren. Te beginnen in België.

Marijke Maes, zeg maar Audri, verwezenlijkte al een mooi parcours met haar uitgepuurde ballads op gitaar of piano. Als een soulvolle Sibylle Baier of Linda Perhacs zong ze zich een schare fans bijeen. Wat meteen ook hoge verwachtingen schiep: in 2016 mocht ze het ‘Made In Belgium’ podium op, op vraag van Hiphop fenomeen Lefto, die Belgisch talent in de spotlights zette. Waarna mooie support-acts volgden van onder meer Mount Kimbie, Akua Naru, Warhaus en Tamino.

Dit jaar bracht Audri de volwaardige nummers Midsummer en Bitter uit, die ontdaan van alle extra ballast getuigen van haar schrijfkunst en klassieke opleiding, maar vooral ook van haar poëtisch talent. Of zoals ze zelf Bitter omschrijft: ‘In this stripped down guitar ballad I use all my creative poetic skills to describe the taste of lemons’. Haar warme stem en gitaargeluid doen het toch zoet klinken. De muziek en poëzie zijn een ode aan de zomer, een intens liefdesverhaal, een bitterzoete trip,… De mix van jazz, pop en hier en daar een toets electronica smaken bijzonder goed.

In oktober 2018 heeft Audri haar eerste EP Fool’s Gold uit op het Leuvense label Tangram Records. Een volwaardige tour doorheen de Belgische muziekhuizen, en wie weet verder, staat gepland, maar in afwachting daarvan komt ze langs in pittoresk Diksmuide!

blackwave.
(be)

East Coast of West Coast? Nee hoor, de meest broeierige hiphop rijpt dezer dagen onder de lichtjes van de Schelde in de vorm van blackwave.: gemarineerd in laidback jazz en soul, urban, groovy en verdomd sexy.

Live geruggensteund door een horde topmuzikanten van het Antwerpse Conservatorium, tapt blackwave. uit het glimmende vaatje van R&B- en hiphopgrootheden als The Roots, De La Soul, A Tribe Called Quest of Mos Def. Producer Willem Ardui en rapper Jean Atohoun houden het tempo laag, de vibe bewust nonchalant en de sfeer chill. Met hun meer dan ontwapenende debuutalbum ‘Mic Check’ (2017) grijpt blackwave. terug naar die typische nineties-feel van hun helden.

Maar blackwave. is meer dan een nostalgische retrotrip. Ardui en Atohoun eren hun voorgangers, maar hebben een duidelijke eigen smoel. Jazzy keys, funky baslijntjes, en smeuïge soulvolle trompetjes zorgen voor heerlijk heupmeewiegende downtempo-popsongs… Ten bewijze Elusive (Still), één van de lekkerste oorwurmen van vorige winter én tijdenlang prijsbeest in De Afrekening. De chemie tussen de koperblazers, drummer, pianist en gitaristen is bezwerend, en blackwave. presenteert zich – ondanks hun nog vrij korte carrière – als een uitstekende professionele live act! Vorige festivalzomer op de Grote Podia, in het 4AD’tje kan u hen van wel zeer dichtbij bewonderen.

Lekker afgekruide zinnenprikkelende neosoul: Compton… euhmm… Antwerpen represents!