Bram Weijters Crazy Men

deel een rit op carpool.be

za 10.02.2018

| ► deuren open: 20:00 uur / Bram Weijters Crazy Men begint om 20:30 | ► 9 € Korting / 11 € VVK / 13 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Bram Weijters Crazy Men
(be)

Bram Weijters Crazy Men is een avontuurlijke duik in vaderlandse jazzrock en fusion, vertrekkend van het album Here Comes the Crazy Man van Koen De Bruyne. Met de strafste muzikanten van de huidige jazzscene in zijn rangen, gaat Weijters dit repertoire te lijf.

De heruitgave van de cultplaat Here Comes The Crazy Man (1974) van pianist Koen De Bruyne, is de aanleiding voor dit bijzondere project. Vol experimentele jazzrock, is de plaat een synthese van het ontzettend rijk muzikaal tijdperk van de jaren zeventig. De crossover-energie van toen was bepalend voor de klank van veel hedendaagse Belgische jazzmuzikanten als STUFF., BRZZVLL, SCHNTZL en Weijters’ eigen projecten.

Pianist Bram Weijters focust op eerlijke en creatieve muziek. Hij is actief in talloze jazz- en improvisatieprojecten, maar ook occasioneel terug te vinden in de hiphopscene, bij singer- songwriters of bij alternatieve bands zoals Jerboa, Dez Mona, Winther en Mauro Pawlowski. Weijters heeft een zwak voor eigentijdse akoestische jazz, maar scheurt even graag op zijn Fender Rhodes over hippe, gebroken grooves.

Tijdens de eerste set van het concert verkennen Weijters en co de tijdsgeest van de jaren zeventig, terwijl het tweede deel helemaal in het teken staat van een interpretatie van Here comes the Crazy Man. Met Sam Vloemans (El Tattoo Del Tigre, Dez Mona, Buscemi, Flat Earth Society …) op trompet, Andrew Claes (BRZZVLL, Hamster Axis of the one-click Panther) op tenorsax, EWI en aan de knoppen, Vincent Brijs (BRZZVLL) op baritonsax, Dries Laheye (Sir Yes Sir, STUFF., BRZZVLL) op bas en Steven Cassiers (Dans Dans, Dez Mona) op drums. Topklasse!

Deze  avond wordt georganiseerd i.h.k.v. JazzLab Series en i.s.m. FOT’Oeil.

  • bekijk video

    Koen De Bruyne – And Here Comes The Crazy Man

  • website

    Website JazzLab Series – Bram Weijters Crazy Men