Brihang + Vloedt

deel een rit op carpool.be

vr 17.02.2017

| ► deuren open: 20:00 uur / Vloedt begint om 20:30 | ► 6 € Korting / 8 € VVK / 10 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Vloedt
(be)

Vloedt overspoelt de emoties van het publiek en trekt ze terug naar een zee vol diepgang. Pakkend, origineel en mooi.

Vloedt is het muzikale alterego van Sam David. De jonge, talentvolle Oostendenaar komt verrassend uit de hoek: doorheen zijn vingers en stem smelten muziek en tekst moeiteloos samen tot een boeiend verhaal. De aandachtige luisteraar die zich in zijn metaforen ingraaft, vindt vragen, spijt en melancholie, maar vooral troost.

In zijn eerste werk bewandelde Vloedt de paden van de Nederlandstalige, intieme popmuziek, net zoals Stoomboot en BUURMAN dat doen. Daarmee werd de singer-songwriter in 2015 geselecteerd voor de Nieuwe Lichting (StuBru). Vandaag tast hij muzikale en tekstuele grenzen af tussen poëtische pop en sobere spoken word performance. Hij blijft trouw aan zijn akoestische gitaar maar waagt zich eveneens aan elektronische soundscapes.

Van intieme popnummers die het publiek spontaan doen heupwiegen tot storytelling met innemende teksten, Vloedt kan het allemaal. Eén ding is zeker: wanneer Vloedt op de planken staat, hangen de toeschouwers aan zijn lippen. Hij zet in zijn eentje een elegante performance neer die af is.

“En als de stad nog één keer overhelt dan kan ik misschien lopen over daken aan de overkant waar ik nooit zou kunnen raken.

Op één been en bezopen ja dan weet ik, ik wil een zoen en ook een goeie schoen dan kan ik overal gaan lopen.

Stakker, leef wat strakker en geloof maar in de afloop in je voordeel als je echt wil kan je zwemmen naar de maan.

Hoop maar op iets beter en hoop maar dat het wacht. Het is door actie dat je er geraakt aan meisjes’ hart en aan het zacht.” (Uit: Veel keer het meisje – Hoofdstuk 1)

Meer van dat?! Laat u als een surfer verzwelgen door dit poëtische, opkomende talent in 4AD!


Brihang
(be)

Rapper, beeldhouwer, poëet: Brihang is een artistieke duizendpoot die zijn creativiteit uit in tekst, muziek, beeld en video. Hij stelt bij ons zijn eerste lp voor: ‘zolangmogelijk’.

De jonge Knokkenaar bracht reeds twee ep’s uit: ‘Alles over geven’ (2012) en ‘Periode Jalisco’ (2013). Een jaar na de release van zijn tweede ep won hij de Nieuwe Lichting (StuBru). Sindsdien is Brihang niet meer weg te denken uit de Vlaamse hiphopwereld. Talloze lovende reviews, uitverkochte zalen en heel wat media-aandacht. Verdiend.

Brihang (alias voor Boudy Verleye) brengt poëzie onder de aandacht in de hiphopscene. Hij heeft het in zijn teksten niet over auto’s, geld, vrouwen en geweld. Zijn poëzie sluit aan bij zijn eigen leefwereld: de persoonlijk aanpak primeert, Brihang durft zichzelf bloot te geven. Thema’s als liefdesperikelen en de moeilijk te bewandelen grens tussen artistieke integriteit en commercieel succes nemen het voortouw. Op een manier waarop enkel Brihang dat kan, beschrijft hij dagelijkse zaken waarmee eenieder in contact komt.

Het debuutalbum ‘zolangmogelijk’ wordt bejubeld in de pers. De Standaard schrijft: “Brihang neemt hiphop als sjabloon, maar kleurt vrijelijk buiten de lijntjes. Een woordkunstenaar die minder naar Amerikaanse machorappers dan naar vaderlandse dichters kijkt. (…) Een zoeker die de Nederlandstalige hiphop weer op de bovenste plank zet.” 

Brihang speelt overal voor uitverkochte zalen. Grijp dus je kans en koop snel je tickets!