Briqueville + MOTSUS

deel een rit op carpool.be

vr 21.04.2017

| ► deuren open: 20:00 uur / Motsus begint om 20:30 | ► 6 € Korting / 8 € VVK / 10 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Motsus
(be)

Een stevige DIY-mentaliteit en krijsend geboren in de repetitiebunkers van 4AD: wij presenteren u met trots MOTSUS, een krachtig trio dat sinds 2012 een stevige mix van zware stoner riffs, hedendaagse sludge metal en oldskool hardrock brengt. Rauw, sinister en donker; op de rand van een doorbraak!

Op 21 april krijgen we MOTSUS op bezoek voor een portie loeiharde stonermetal. Het power trio zag vijf jaar geleden het levenslicht, op een kluitje van 4AD. MOTSUS weet, net zoals Karma To Burn (2011 in 4AD), instrumentale muziek zo spannend te maken dat vocalen absoluut overbodig zijn.

MOTSUS produceert stoner naar het voorbeeld van Kyuss en laat zich inspireren door de heavy metal van Black Sabbath. Gewapend met hun selftitled ep (2014), veroverde het drietal al snel de Belgische underground scene en deelden ze reeds het podium met Birdman of Alkatrash, Soviet Grass en The Glücks. De zelfverklaarde bizons staan naar eigen zeggen op de rand van een doorbraak, en wij kunnen dit enkel beamen. Te ontdekken!

Briqueville
(be)

De postmetalband Briqueville hult zich in een rookgordijn van mysterie. Gouden maskers, zwarte capes, duistere onheilspellende sludge doom: er is weinig bekend over dit enigmatisch vijftal. Wat we wel weten: Briqueville teistert het publiek met donkere teelbalversplinterende power.

Het titelloze debuutalbum (2014) schotelde ons vier lange soundscapes voor die volgens Humo: “de overtuigingskracht van een pletwals met het fingerspitzengefühl van een postzegelverzamelaar combineren.” De band begroef verschillende vinylplaten in de grond bij de release van hun debuut en maakte de coördinaten bekend via hun website. Eentje ervan werd gevonden in Diksmuidse bodem. Hun tweede album ‘II’ werd gelanceerd eind februari 2017, en er zijn opnieuw een aantal exemplaren terug te vinden onder de grond. Graven maar!

De muziek van Briqueville doet denken aan die van OM en Sleep en bevindt zich in dezelfde sferen als Neurosis en Amenra – waarvan ze al het voorprogramma verzorgden. Zuinig met stem, omnipresente gitaren. Briqueville schuwt de personencultus: de muziek slorpt alle aandacht op; de in capes gehulde muzikanten zelf worden bijzaak.

In 2015 werd Briqueville getipt door De Morgen als Belgische band om naar uit te kijken. Met hun pas uitgebrachte lp hangt nu al elektriciteit in de lucht als bij een donderstorm van apocalyptische proporties. Niet te missen releaseshow!