Bunkermatinee 2022

deel een rit op carpool.be

ma 18.04.2022

| ► deuren open: 16:00 uur / Djoel Blues & Rock Band begint om 16:00 | ► | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Hoezee, we doen weer van Bunkermatinee.

4AD-bunkerbands steken vanuit het repetitiekot onze oprit over: recht het podium op. Een mooie doorsnee van wat Diksmuide en omstreken rock- en popgewijs te bieden heeft!Djoels Blues & Rock Band

16.00

Djoels Blues & Rock Band maakt zijn debuut op de 4AD-planken!

Johny Becuwe (drums), Freddy Desplentere (bass), Bart Boerhave (zang en gitaar) en Joost Schamp (gitaar) sloegen enkele jaren terug de handen én instrumenten in elkaar. In onze 4AD-bunkers hielden zijn Djoels Blues & Rock Band boven het doopvont, en op paasmaandag maken zij tijdens de 4AD-bunkermatinee hun debuut op het grote podium. Spannend!


Leerlingen gitaar Joos Houwen

16.30

Diep verscholen in onze bunkers geven gitaarleraar Joos Houwen en zijn leerlingen elke week het beste van zichzelf. Van Am tot Fsus2, Joos laat zijn leerlingen kennis maken met de wondere wereld van de gitaar.

Als frontman van Nieuwe Lichting-band DVKES, gitarist bij The Tellers en Statues mocht Joos al op het podium staan van Kiewit tot SXSW (VS). Deze ervaring en zijn diploma als Bachelor Gitarist in de Pop- en Rockmuziek (PXL) neemt hij mee naar de bunkers van 4AD. Tijdens de bunkermatinee betreedt Joos samen met zijn leerlingen het podium: benieuwd te zien wat hij zijn leerlingen bijbrengt!


The Mudsons

17:00

Echte Diksmuidse punk/gunge verscholen in de 4AD-bunkers…

The Mudsons zijn een 4-koppige punk/grunge band uit Diksmuide. De band is opgebouwd rond zanger en songwriter Dempsey “Dekz” Clarebout. Na jaren in de West-Vlaamse hiphopscene als beatmaker en zelfs MC (Bour Gondi), verlegt hij steeds meer zijn grenzen richting gitaren. Drummer Sven Desaever, bassist Sam Desmet en lead-gitarist Bart Derdaele vormen de rest van de soms chaotische maar altijd spannende headcount.

De nummers varëren van old-school punk tot modernere grunge, met teksten over gevangenschap, zelfvernietiging en zelfs heel persoonlijke mentale problemen. De band werd opgericht na een van de vele lockdowns medio 2021, en legt momenteel de basis in de 4AD-repetitiebunkers voor hun eerste EP “Internal Affairs EP1” (release gepland in 2022).

Marooned

18.00

Stevig materiaal coming through! Met een naam afgeleid van Pink Floyd’s  The Division Bell en een indrukwekkende loopbaan in de 4AD-bunkers werd het de hoogste tijd dat Marooned op onze bunkermatinee speelt! 

Marooneds founding fathers Ward Spruytte en Frederik Denolf verdienden beiden hun sporen in de West-Vlaamse H8000- scene, bij bands als de straight edge metalcore-band Spirit of Youth, SolidBlood Redemption en Fields of Troy. 

Met zangeres Lynne Maes (o.m. A Hero Build) en bassist Miguel Wensch (TranscoderSincereThe Agreement) vervolledigen sinds 2017 de sound van de band. Haar melodieuze en krachtige stem knippogt naar Skins Skunk Anansie, en muzikaal duikt Marooned in het vaarwater van Thrice en A Perfect Circle.