Bunkermatinée

deel een rit op carpool.be

ma 02.04.2018

| ► deuren open: 15:00 uur / Eerste band begint om 15:00 | ► | ► |

concert @ 4AD

4AD-bunkerbands steken tweejaarlijks vanuit het repetitiekot onze oprit over: recht het podium op! Een mooie doorsnee van wat Diksmuide en omstreken rockgewijs te bieden heeft! We stellen hen in hun eigen woorden aan u voor… 

Soap Heads
(be)

15.00 u.

Het duo Soap Heads wordt gevormd door Robbe Deschrevel (drums/hottie) en Jarne Brimmel (gitaar en vocals). Ze zijn beide negentien jaar en afkomstig uit Klerken. Robbe en Jarne spelen garagerock à la Ty Segall en Cage The Elephant, overgoten met een duidelijke portie noise, punk en grunge. Beide hebben ze een grote passie voor bier. Amen.

Pawnshop Blvd.
(be)

16.00 u.

Nieuwe klanken rijzen op langs de West-Vlaamse kleipolders. Doe je gordel maar om, want Pawnshop Blvd. neemt je mee langs donkere bluesbars, indrukwekkende landschappen en de diepste uithoeken van de ziel, om het publiek daarna in vervoering te brengen met nummers die zo uit een autoradio langs een verlaten parking konden schallen.
Ismaël “Izzy” Faes stampt het ritmepalet ineen, terwijl hij zich achter de micro wurmt, om de diepzinnige teksten door de gitaarlandschappen van Nick Coucke te sturen.

Samen weten ze een geluid te boetseren dat het midden houdt tussen catchy, laid back, loeihard, total loss, maar altijd strak en snedig.


Ygor
(be)

17.00 u.

Ygor, een interstellair reizende occultist, wordt op Aarde gedropt door zijn kosmische karavaan. Na wat omzwervingen in Oost-Europa belandt hij uiteindelijk in de Karpaten, waar hij de excentrieke eenzaat dr. F. ontmoet, een briljante doch krankzinnige chirurg, componist en orgelspeler. Na diens mysterieuze dood neemt Ygor de partituren met de sinistere muziekstukken van de Dokter mee en verdwijnt. Wij hebben deze bladmuziek via via in ons bezit gekregen en spelen moderne variaties op de thema’s van de Dokter.


L.ow A.nchored C.loud
(be)

18.00 u.

De wegen van Oostendenaren Matthieu Combes, Ruben Devos en Bruggelingen Cedric Sinove en Cedric Depuydt kruisen elkaar sinds kort regelmatig in  bunker 2 in Dxm. Het is een project just 4 the fun dat eigenlijk al veel langer bestaat, maar in 2017 herboren is onder de naam L.ow A.nchored C.loud.

Poëzie wordt omkaderd door nu eens intimistische slow core, dan weer uitbundige indie alternative rock of soms de beide verwerkt in één song naargelang de emotie: sterke contrasten die soms ongrijpbaar zijn zoals de groepsnaam al verklapt.


De Verroeste Zilvermeeuwen
(be)

19.00 u.

Karel Pannecoucke (zang en bas), Dirk Lemaire (drums) en Dieder Geldof (zang en gitaar) noemen zichzelf graag ‘De Verroeste Zilvermeeuwen’. Maak u klaar voor een aha-erlebnis: dit trio is actief sinds 2014, naar aanleiding van een optreden voor het zilveren huwelijk van een familielid. De instrumenten van de bandleden vergaarden al enkele jaren roest en moesten teruggevonden worden onder meerdere lagen stof. AHA, vandaar dus die bandnaam! Om de simpele reden dat er niet veel dieren zijn met ‘zilver’ in hun naam, doopten deze heren zichzelf tot ‘De Verroeste Zilvermeeuwen’.

De tijd was gekomen om de muzikale hobby terug op te pikken. Sinds dat ene optreden in 2014 stond het trio te popelen om er terug in te vliegen (letterlijk dan) en zo geschiedde: de repetities volgden elkaar op. Ze kiezen er resoluut voor om covers te spelen van Bruce SpringsteenTalking HeadsPixiesThe KillersThe EditorsThe Black Keys, … en onderhouden zo hun techniek. Karel, Dirk en Dieder spelen muziek omdat ze dat graag doen en daar houden wij van!


Repetitiebunkers 4AD

4AD beschikt over drie halfondergrondse repetitielokalen die gehuurd kunnen worden op éénmalige, regelmatige of langdurige basis. Ieder repetitielokaal is volledig geluidsdicht en is voorzien van een basisdrum, bas –en gitaarversterker, een zangversterking met zes kanalen plus micro’s en statieven. De prijs voor een eenmalige repetitie bedraagt € 10, voor een wekelijkse sessie op vaste basis betaal je slechts € 7, exclusief de reële kosten van het energieverbruik tijdens de repetitie.

Interesse of vragen? Contacteer justine@4ad.be!