Chantal Acda + Shilpa Ray

deel een rit op carpool.be

za 14.11.2015

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► 7 € Korting / 9 € VVK / 11 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Shilpa Ray (us)

21.00

‘One of the most phenomenal things I’ve seen in a long time. She’s going to be huge!’ Niet onze woorden, maar die van Nick Cave! Shilpa Ray was de enige support act tijdens Caves Europese tour in 2013. Need we say more?

Shilpa Ray is een woeste, vuurspuwende cycloop. Ze verpulvert alles op haar pad – grote steden, kleine dorpen en kinderdromen. Ze staat met het ene been in de punkrock en met het andere in de burleske goth rock. En ze beschikt over een oerschreeuw die haar vergelijkingen oplevert met Patti Smith en – hij weer – Nick Cave.

In mei verscheen ‘Last Year’s Savage’, haar jongste plaat, op Northern Spy Records. Daarop hekelt ze het machismo van de rockwereld: ‘My dick’s bigger, my breasts are thicker, whatever power means.’ ‘t Is Strum und Drang, gegoten in in een jeremiërende weeklacht. Zalvend én angstwekkend eerlijk, tegelijk. Dikke aanrader!

Chantal Acda (nl)

22.00

Chantal Acda, bekend van Isbells, Sleepingdog, True Bypass en Marble Sounds, stond al in verschillende gedaanten bij ons op de planken en mogen we met trots een vriendin van het huis noemen. Vanavond stelt ze haar nieuwe plaat ‘The Sparkle In Our Flaws’ voor.

‘The Sparkle In Our Flaws’ werd opgenomen in nauwe samenwerking met Acda’s zielsverwanten Peter Broderick en Shahzad Ismaily. Ook Valgeir Sigurdsson, Heather Woods Broderick, Niels Van Heertum en Eric Thielemans leverden gastbijdrages. ‘The Sparkle’ uit de plaattitel verwijst naar de Sparkle Studio in Pacific City (Oregon) waar de plaat werd opgenomen, én naar de kwetsbaarheid van een opnamesessies: gevangen in het moment is een opname inherent imperfect. Maar vaste 4AD-gangers wéten: net daarin ligt haar ultieme schoonheid.

Mojo noemde de muziek van Chantal Acda ooit ‘zacht als verse sneeuw’, en dat kunnen wij alleen maar beamen. Mis dit concert niet, want Acda vertrekt de volgende jaren op tour doorheen Europa en de USA!

De show vindt plaats in het kader van Autumn Falls. Meer info via autumnfalls.be.