Charnia + A-Sun Amissa + Monnik

deel een rit op carpool.be

vr 20.10.2017

| ► deuren open: 20:00 uur / Monnik begint om 20:30 | ► 7 € Korting / 9 € VVK / 11 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Monnik
(be)

Vooraleer Thibaud Meiresone deze avond op het podium staat als zanger van Charnia, grijpt hij je bij de keel als solomuzikant. Monnik tast met zijn meditatieve gitaardrones de grenzen af van het spirituele en raakt de luisteraar in alle uithoeken van zijn ziel.

We zetten de avond in met een van de betere drone-artiesten van Vlaanderen: Monnik. De gelaagde klanken en duistere texturen in zijn experimentele muziek wekken een sjamanistische atmosfeer op, die uitnodigt tot bezinning. De diepe drones en het vleugje noise bieden tegenwicht aan de lichtere, bijna vrolijke gitaarmotieven. Monnik produceert met zijn eenmansproject introverte, rustige muziek, die erin slaagt een poort open te zetten naar een rijkere, uitgesponnen wereld.

Consouling Sounds bracht zijn debuut “Vondeling” (2015) uit, die 38 minuten pure artistieke en meditatieve vrijheid omvat. Daarna volgden “Horizon” (2015) en het nieuwste album “Minnestreel” (2017). Monnik is een absolute aanrader voor fans van Syndrome (in 2013 in 4AD), Barn Owl en thisquietarmy (in 2016 in 4AD).

Fragiele ambient in contrast met complexe, duistere drones: laat dit nu net zijn wat we nodig hebben om deze avond perfect in te zetten!

A-Sun Amissa
(uk)

A-Sun Amissa hoort thuis in de nevelige regionen van de ambient dark jazz. De zachte, atmosferische drones met melodische tendensen van strijkers en houtblazers brengen menig muziekliefhebber steevast in vervoering.

A-Sun Amissa is een Brits instrumentaal muziekcollectief onder leiding van Richard Knox (Glissando). Doorheen tal van samenwerkingen met gelijkgestemde muzikanten die graag buiten de lijntjes kleuren zoals Aidan Baker (Nadja – in 2010 in 4AD), Colin H. Van Eeckhout (Amerna, CHVE – in 2017 in 4AD) en Gareth Davis (Merzbow, Oiseaux-Tempete), creëerde A-Sun Amissa een unieke sound. Elke muzikant is een deeltje van de puzzel en krijgt de ruimte om zijn of haar eigen visie en geluid in het geheel te verwerken.

A Closer Listen over “You Stood Up For Victory, We Stood Up For Less” (2013): “It’s post-rock, it’s jazz, it’s modern composition; it’s the gnarled mirror image of the band’s previous work, a bold experiment that few would attempt. We admire A-Sun Amissa for choosing the road less traveled”.

De nieuwste plaat “The Gatherer” werd in het voorjaar uitgebracht op het Gentse label Consouling Sounds. De plaat bevat een grote dosis free dark jazz elementen met melodische saxofoon- en klarinetlijnen, een bezwerende altviool en naast de gebruikelijke dichte drones en field recordings, in primeur ook elektronische beats.

Tijdens liveshows vormen de opgenomen nummers de basis waarover geïmproviseerd wordt om nieuwe progressies uit te lokken. Immer intens, immer uniek. De vrijheid waarmee dit collectief op en naast het podium staat, zorgt steeds voor nieuwe verrassingen.

Charnia
(be)

Vier hypergetalenteerde muzikanten uit het Waasland vormen samen Charnia. Ze zijn meesters in het creëren van een stevig ambient postmetaltapijt, waarin je als luisteraar volledig wordt ondergedompeld en je happend naar lucht terug bovenkomt. Niet te missen releaseshow!

De sferische muziek van Charnia kleeft zich aan je ziel en laat moeilijk los. Doorheen de bezwerende mix van sludge en postmetal, gecombineerd met ambient, diepe drones en een tikkeltje doom, sleurt Charnia de luisteraar mee in een duistere, sombere wereld. De innerlijke schoonheid ervan vormt een bevrijdend lichtpuntje, waardoor ademen terug mogelijk wordt. Charnia werkt steeds gelaagd toe naar een emotionele apotheose die inslaat als een bom.

Met leden uit de Lawijtstrijdwinnaars Yamantau en Monnik, maken deze jonge wolven al sinds 2012 indruk in de underground livescene. Drie jaar geleden bracht Charnia het overtuigende debuut “Dageraad” uit op het Gentse kwaliteitslabel Consouling Sounds. Vandaag werkt de band aan een nieuwe plaat waar we reikhalzend naar uitkijken. Op 20 oktober stellen ze “Het Laatste Licht” bij ons voor en brengen ze voor de allereerste keer een violist mee als extra muzikant.

Charnia staat garant voor een aangrijpende, intense luisterervaring en is voer voor fans van Amenra, Mogwai, Sun O))) en Neurosis.