Church of Misery + ASG

deel een rit op carpool.be

zo 06.05.2018

| ► deuren open: 20:00 uur / ASG begint om 20:30 | ► 10 € Korting / 12 € VVK / 14 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

ASG
(us)

Sinds het ontstaan van stoner rock in het metallandschap begin jaren negentig, blijft het genre hardnekkig populair. Duizenden bands traden al in de voetsporen van Kyuss en Monster Magnet maar ASG treedt moeiteloos uit de schaduw van de pioniers.

ASG, ook wel All Systems Go, Amplification of Self Gratification of Anarchist School for Girls, ontstond in 2001 als instrumentaal trio aan de kust van North Carolina. Bij gebrek aan een zanger, nam gitarist Jason Shi de microfoon al snel in handen. Zijn melodische, soms norse stem groeide uit tot een belangrijk kenmerk van de band.

ASG maakt sinds zijn ontstaan furore in het undergroundcircuit en vergaarde een grote achterban in het surf-, skate- en snowboardmilieu. Bij de release van Blood Drive (2013) brak de vierkoppige band door bij het grotere publiek.

Immer terend op gitaarriffs, steeds gedreven door distortion: ASG werkte ondertussen samen met producer Matt Hyde (Monster Magnet, Slayer…) en bracht de laatste plaat Blood Drive uit op het gerenommeerde label Relapse Records (Baroness, Black Tusk, Red Fang). Ook tourden ze al met onder meer Motörhead, Weedeater, Torche en The Dwarves.

De band laat zich beïnvloeden door Queens of the Stone Age, Jane’s Addiction, Torche en Ween, en dat hoor je. Zo schreef Allmusic dat de band “the best qualities of Kyuss and Queens of the Stone Age” combineert.

We zijn dus niet de enigen die de psychedelische stoner metal van ASG weten te appreciëren. Verwacht je aan een wilde, energieke liveshow waarvan je nekspieren de dupe worden.

Church of Misery
(jp)

De Japanse band Church of Misery dompelt duistere teksten over seriemoordenaars en massamoorden onder in een bad van doommetal, stoner, psychedelica en rock-‘n-roll.

Church of Misery zag in 1995 het levenslicht in Tokio, Japan en kende sindsdien al veel bezettingswisselingen. Als enige stichtend lid bleef Tatsu Mikami over op bas, die met zijn virtuoos spel een belangrijke stempel drukt op het totaalgeluid.

In 2001 bracht Church of Misery het debuut Master of Brutality uit, op het befaamde en toonaangevende undergroundlabel Southern Lord Records. Hun livereputatie nam exponentieel toe en bracht hen zelfs meerdere keren tot op het Roadburn festival in Tilburg. Daarnaast verzorgde Church of Misery al het voorprogramma van o.m. gelijkgezinden Monster Magnet en Eyehategod.

Na een korte pauze en een zoektocht naar nieuwe muzikanten, nam Mikami samen met enkele Amerikaanse muzikanten het meest recente (en goed onthaalde) zesde album And Then There Were None (2016) op. Onder het motto: “Church of Misery rises again!”, werd de band vorig jaar opnieuw gevormd door enkel en alleen Japanse muzikanten.

Het viertal heeft een masterdiploma op zak voor de exacte wetenschap van het schrijven van trage, aan de ribben klevende gitaarriffs. Verwacht je aan het ruigere gitaarwerk met een Japanse twist, dat nu eens traag en zalvend klinkt, dan weer pijnlijk en hevig.

Hun doom-gloom-bizarro is het perfecte voer voor fans van Black Sabbath en Kyuss.