Daddy Long Legs + Chicken Head ft. Marino Noppe

deel een rit op carpool.be

za 20.04.2019

| ► deuren open: 20:00 uur / Chicken Head ft. Marino Noppe begint om 20:30 | ► 8 € Korting / 10 € VVK / 12 € Kassa / 2,40 € UiTPAS Kansentarief | ► |

concert @ 4AD

Chicken Head ft. Marino Noppe
(be)

De meest authentieke bluesgitarist uit West-Vlaanderen, heet Marino Noppe. We zijn dan ook trots dat vaderlands best bewaarde bluesgeheim naar 4AD komt, oh yes baby!

Als soloartiest of met backing band, Marino Noppe is al meer dan 40 jaar een topartiest. Marino deelde de afgelopen jaren het podium met tientallen geestesgenoten: onder meer met Louisiana Red, Joe Louis Walker, Johnny Moeller, Magic Slim en Johnny Copeland. Na z’n vorige band Maxwel Street en de vele guestoptredens in binnen- en buitenland werd het hoog tijd om opnieuw met een vaste band naar buiten te treden. Met Chicken Head staat dan ook een ervaren en geoliede bluesmachine op het podium, van diverse muzikale pluimage. De groep bestaat naast Marino Noppe uit Danny Degheldere (Maxwel Street, Marc & The Monday Lovers, Dollarqueen) op bass, Dries Pottevijn (Higher Octane) op lead guitar en Rik Vannevel (Chester Avenue, Paul’s Collection, Orion, Myke Rock Band) op drums. Een blueskwartet pur sang.

Chicken Head komt met meer power op het podium dan we gewoon zijn: een krachtigere sound, zonder de traditionele blues uit het oog te verliezen. Marino kan putten uit een schitterende back catalogue aan eigen songs. Hij laat zich inspireren door de authentieke Chicago blues, maar schakelt moeiteloos naar een meer funky sound. Met zijn meesterlijke kunde en geperfectioneerde sound kan hij elke richting uit. Chicken Head ft. Marino Noppe is een  enorme aanwinst voor het Belgische blueslandschap en moet je live beleven!

  • bekijk video

    Marino Noppe and Maxwell Street Band @ The Banana Peel

Daddy Long Legs
(us)

Deltablues à la Daddy Long Legs is no-nonsense, vurig en rauw. Drie New Yorkers zorgen voor een overdonderende totaalsound die ramt van de IJzer tot aan de Mississippi.

Daddy Long Legs staat aan de voorhoede van de hedendaagse roots- en bluesrevolutie. Daddy zelve gromt, blaft en jankt zich als een hond met rabiës doorheen hun shows. Raggend op zijn gitaar, terwijl hij een half in zijn mond gepropte harmonica bespeelt en ondertussen waanzinnige lyrics uitschreeuwt, zorgt Daddy Long Legs voor een van de spannendste bluesshows in tijden. Dit terwijl partners-in-crime gitarist Marut Akturk, zijn gitaar ruw maar welwillend laat meescheuren en drummer Josh Styles, gewapend met een lepel en een sambabal zijn drumtoestel zowat doormidden slaat.

Na hun energierijke debuut Evil Eye On You kwam in 2014 Blood From A Stone uit, met betere songs en een uitgekiender productie, maar nog steeds met bloedend hete rootsblues. Een imponerende wall of sound van krachtige fuzzy bluesrock: alsof de vroege Rolling Stones, Robert Johnson’s duivel en Jack White-bluesbranie, na een onkuise huwelijksnacht, een driekoppig monster onder de noemer Daddy Long Legs gebaard hebben. Kortom: spread the gospel!

Meer plaatwerk verscheen, zoals hun noemenswaardige livealbum Daddy Long Legs Rides Tonight (Norton Records), maar het is vooral dankzij hun stomende concerten dat het trio het verschil maakt. Zien en horen is geloven!

Met een langverwacht nieuw album (Yep Rock Records), dat begin 2019 het licht zal zien, komen de heren welgemutst naar Diksmuide afgezakt. Hun passage drie jaar terug was danig memorabel, dat ze dit nog eens loepzuiver mogen overdoen!