Dans Dans + Blow 3.0

deel een rit op carpool.be

za 17.11.2018

| ► deuren open: 20:00 uur / BLOW 3.0 begint om 20:30 | ► 9 € Korting / 11 € VVK / 13 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

BLOW 3.0
(be)

Twee scheurende tenorsaxen en stomende drums: meer hebben de mannen van BLOW 3.0 niet nodig om een menigte aan het dansen te krijgen. Op straat, in een club of op een festival: BLOW 3.0 scoort altijd!

Het Gentse BLOW 3.0 is het enige sax dance trio dat België rijk is. Ze begonnen  – toen nog onder de noemer BLOW – als gemaskerde straatmuzikanten tijdens de Gentse Feesten en vergaarden meteen een hele schare fans. In 2013 stonden ze op ons podium en drie jaar later won het trio de Jong Talent Award (Theater Aan Zee). Na een succesvolle crowdfundingcampagne brachten ze in datzelfde jaar hun debuutalbum uit.

Met een energieke live performance, laat dit Gentse trio overal waar ze aantreden het publiek steevast verbouwereerd achter. Compleet gestoorde covers van dance- en technomonumenten als The Prodigy en Swedish House Mafia passeren onder meer de revue. Een stuwende ritmesectie en twee opruiende saxofoons halen de beste vibes uit de dance en smeden elektronische beats moeiteloos om in akoestische. Naast dance verzoent BLOW 3.0 ook free jazz en dubstep in eigen nummers, wat getuigt van een grote dosis instrumentaal talent.

Zo basis de opstelling, zo doeltreffend de muziek. De hitsige ritmiek zindert doorheen je hele lijf en de catchy virtuositeit is ronduit onweerstaanbaar. Niemand weet wie ze zijn, maar wat wél zeker is: deze gemaskerde formatie laat niemand onberoerd. Dit bewees het trio onder andere al in Trefpunt, de Arenberg en Trix en op de festivals OLT Rivierenhof, Leffingeleuren en Gent Jazz Festival. Ook heel wat fans in Brazilië en Spanje schudden de benen los voor BLOW 3.0. We betrappen zelfs Frank Focketyn hierop, check zeker eens de videoclip van Joker.

Dans Dans
(be)

Met Dans Dans brengen we opnieuw wereldklasse van eigen bodem naar ons podium. Dit optreden staat volledig in het teken van de heruitgave van hun fel gesmaakte debuutalbum, waarmee we hen reeds in 2011 met open armen mochten ontvangen in 4AD.

In 2012 bracht Dans Dans – destijds nog een verborgen parel in de Belgische undergroundscene – in eigen beheer haar titelloze debuut uit. De plaat leverde tonnen positieve recensies op in zowel binnen- als buitenland: onder meer De Morgen, De Volkskrant, De Standaard, Enola, Oor en Rifraf strooiden gul met sterren en lovende woorden. De plaat groeide uit tot een gegeerd collector’s item onder vinylverzamelaars en wordt – op aandringen van de fans – dit najaar opnieuw uitgebracht.

Bestaande uit drie rasmuzikanten: BertFlying HorsemanDockx, FredLyennJacques en StevenDez MonaCassiers, is kwaliteit verzekerd. Dans Dans waarborgt een eigenzinnige mix van garagejazz, psychedelische blues, drony improvisaties, extatische noir soundtracks en aanstekelijk experiment. Naast eigen nummers, maakt dit trio zich op verrassende wijze klassiekers eigen, wat resulteert in een eclectisch repertoire dat zich uitstrekt van Sun Ra en Ornette Coleman tot Tom Waits en Ennio Morricone. Dans Dans speelt intense uitgesponnen donkere composities waar het heerlijk vertoeven is.

Nog niet overtuigd? Dans Dans werd in 2014 door Humo uitgeroepen als een van de beste livegroepen van België en schopte het tot de eindejaarslijstjes van Knack en Duyster.