De Kift + Herr Seele

deel een rit op carpool.be

za 17.10.2020

| ► deuren open: 20:00 uur / Herr Seele begint om 20:00 | ► 12 € Korting / 14 € VVK / 16 € Kassa / 3,20 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Herr Seele
(be)

Herr Seele baande zich in 1988 al bijtend een weg door het openingslint van 4AD – toen nog een kleine donkere kroeg in de Weststraat. In 1995 groeide onze clubwerking door een nieuwe locatie aan het station. Begin april 2005 – exact 15 jaar geleden – vestigden we ons in de Kleine Dijk: een oude loods werd omgevormd tot een polyvalente, akoestisch perfect geïsoleerde concertruimte, mét apart café. 4AD groeide er uit tot een geëngageerde en ecologische muziekclub, waar de afstand tussen artiest en publiek minimaal blijft.

Herr Seele was doorheen de jaren zowel op als naast het podium al meerdere malen te gast in 4AD. Vanavond verschijnt hij ten tonele als dj en voorziet hij passende muziekjes bij de vleet. Herr Seele selecteert zijn top 30!

De Kift
(nl)

Binnenkort releaset ons bijna-huisorkest De Kift hun twaalfde plaat met spiksplinternieuwe, feestelijke dans-, wals-, en treurnummers. Wat een timing: dit is het uitgelezen moment om onze vijftiende verjaardag in de Kleine Dijk mee te vieren. Enige concert in België!

De Kift is een energieke, theatrale fanfare-punkband met een grote liefde voor wereldliteratuur. Tomeloze energie, theater, intieme momenten, weemoed en euforie wisselen elkaar moeiteloos af tijdens de gecontroleerde chaos die De Kift op het podium creëert. Een journalist van de Volkskrant vatte het ooit prachtig samen: “De Kift is geboren in fanfare, gedoopt in punk en groot geworden in liefde voor muziek en poëzie. Vrolijke muziek is het, muziek vol weemoed. Muziek waarvan tranen in je ogen schieten of een grijns op je gezicht verschijnt.”

De Kift was al negen maal te gast in Diksmuide, waardoor we deze groep met trots kunnen bestempelen als ons bijna-huisorkest. Onafhankelijk, eigenwijs, hardwerkend, vernieuwend en steeds op zoek naar nieuwe samenwerkingen: 4AD en De Kift hebben heel wat gemeen.

Frontman Ferry Heijne heeft in de aanloop van het schrijven van het nieuwe album meters ringmappen doorbladerd met verzameld maar nog ongebruikt inspiratiemateriaal. Oude liefdes, zoals regisseur Aki Kaurismäki (o.a.The Man Without a Past), trompettist Louis Armstrong en de Franse singer-songwriter Jacques Brel, keken tijdens het maakproces over zijn schouder mee. Volgens de onnavolgbare Kiftiaanse letterenlogica is weer onvervalst geciteerd uit teksten van schrijvers en dichters van wereldformaat, onder wie W.H. Auden, Jan Arends, Paul van Ostaijen, Rodaan Al Galidi, Joseph Brodsky, Anton Tsjechov, W.F. Hermans en Armando.

Met hakkende gitaren, schetterend koper en gammele speelgoedpiano’s vindt De Kift zichzelf opnieuw uit in een magische mix van Duitse Krimi muziek, elektroblues, hoekige tango’s en wiegende walsen voor breekbare dromen. Wederom een grote aanrader.