de portables + The Burning Hell

deel een rit op carpool.be

za 07.05.2016

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► 7 € Korting / 9 € VVK / 11 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

de portables
(be)

21.00

Avontuurlijk, geestig onvoorspelbaar en uiterst eigenzinnig: vele bands claimen het, maar de portables hebben het allemaal. Hun laatste album, de dubbelaar ‘The Killing Horizon’, verrast terug, met minimalisme en een zeer instrumentale insteek. Welkom terug!

Al 20 jaar kunnen we genieten van de portables, één van België’s meest koppige en onnavolgbare bands. Een verjaardag die 4AD niet onopgemerkt kan laten voorbij gaan! Heel verheugd verwelkomt 4AD dan ook de portables terug, en wel met hun nieuwste release ‘The Killing Horizon’ onder de arm.

Met ‘The Killing Horizon’ willen de portables ‘boldly go where no portables album has gone before’. Niet enkel is ‘The Killing Horizon’ hun allereerste dubbelalbum, ook op vlak van pure improvisatie zijn de portables ambitieuzer dan ooit tevoren. Instrumentaler dan voorheen, uitgesproken langere nummers (zo vult ‘The Undercurrent’ vlotjes een volledige elpeekant), maar steeds trouw aan hun roots. Zo kunnen de kenners een ietsiepietsie dub ontwaren, als knipoog naar hun onvolprezen song ‘Superdedubber’ van op ‘Topless Is More’(2007) en borduren de portables verder op het verstilde minimalisme van ‘Rosegarden’ uit 2001.

De portables zijn en blijven steeds Wio, Jürgen Deblonde (alias Köhn), Hans Gruyaert en Bertrand Lafontaine. Verwacht u aan de zorgvuldig opgebouwde portablescomponenten: humor, onverwachte muzikale wendingen en dromerige en catchy melodieën. Mainstream zal het misschien nooit worden, maar spannend blijft het des te meer.

The Burning Hell
(ca)

22.00

De Canadezen van The Burning Hell staan in het rijtje van Jonathan Richman, The Moldy Peaches en The Mountain Goats. Songwriter Mathias Kom opereert als een ad rem dichter des mensen die op hun laatste plaat ‘Public Library’ acht heerlijke absurde kortverhalen luid, krachtig en hondseerlijk ten berde brengt!

Originaliteit is altijd een goeie zaak, en gelukkig beschikken de Canadezen van The Burning Hell over tonnen originaliteit. Niet enkel de ukelele van frontman en schrijver Mathias Kom, of de klarinet van muze Ariel Sharrat zorgen ervoor dat The Burning Hell een absolute must is. Vooral hun gortdroge humoristische teksten over absurde abnormaliteiten en banale bagatellen, overgoten met Koms lage monotone stemgeluid, maken The Burning Hell wel héél erg bijzonder. Je doen geloven dat muziek over de dood ook dansbaar kan zijn, daar draait het The Burning Hell om.

Sinds 2007 verspreiden ze hun boodschap dankzij hyperactieve live shows op een neverending DIY-tour doorheen Canada en Europa. Ze traden op in bars, livings, op Glastonbury en een Frans psychiatrisch centrum én lieten hierbij een wereldrecord op hun naam noteren door maar liefst tien shows in tien landen te spelen in minder dan 24 uur. Faut le faire!

Met hun zevende album ‘Public Library’ brengen ze een greep uit The Burning Hell’s bijzondere bibliotheek waar een moordmysterie, een biografie, een romance en een gevangenisdagboek zij aan zij staan. Met ‘Public Library’ leren we een moordzuchtige priester kennen, een naamloze band op de dool in Yorkshire en moonwalken Elvis en Michael Jackson samen doorheen de kosmos. Wanhoop en hoop gaan hand in hand, maar in The Burning Hell’s ‘Public Library’ blijven we altijd lachen!

  • facebook

    Facebookpagina The Burning Hell

  • bekijk video

    The Burning Hell – Fuck The Gouvernement, I Love You

  • website

    Official site The Burning Hell